Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Βραβεία, ευχές και χαμόγελα στην κοπή πίτας του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ένα κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου η εκδήλωση της κοπής της πίτας. Τρία χρόνια μετά, η ιστορική αυτή εκδήλωση «επανήλθε» με πλήθος κόσμου γεμάτο χαμόγελα και ευχές για μία καλύτερη νέα χρονιά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε μουσικά με τη Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Δημοτικού μας Ωδείου και συνεχίσθηκε με την προβολή ενός επτάλεπτου βίντεο όπου παρουσιάστηκαν συνοπτικά  τα σημαντικά έργα και οι παρεμβάσεις που υλοποιεί ο Δήμος μας την τελευταία περίοδο.

Η ευλόγηση της πίτας έγινε από τον αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Γεώργιο Πολυχρονόπουλο του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως που έκοψε τα πρώτα κομμάτια για τον Χριστό και τον Δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου. Στη συνέχεια, η εμπεριστατωμένη ομιλία του Δημάρχου για τις σημαντικές παρεμβάσεις και τα έργα που είναι σε εξέλιξη, χειροκροτήθηκε έντονα από το κοινό ενώ εκφράσθηκαν ιδιαίτερα θετικές αναφορές από  τους βουλευτές των πέντε κομμάτων που παραβρέθηκαν συγχαίροντας το Δήμαρχο  για το έργο που πραγματοποιείται.

 

 

 

 

Ιδιαίτερη θετική εντύπωση δημιούργησαν οι βραβεύσεις από το Δήμαρχο Μοσχάτου- Ταύρου σε 17 πρόσωπα που έχουν προσφέρει ή και συνεχίζουν να προσφέρουν ουσιαστικό  έργο και επιτυχίες εθνικής εμβέλειας στα σημαντικότερα  πεδία δράσης όπως είναι ο εθελοντισμός, ο τομέας της υγείας, ο τομέας της συγγραφής και ο τομέας του αθλητισμού.

 

 

Μήνυμα για την εκδήλωση έστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω υποχρεώσεών του στον Έβρο. Οι βουλευτές Νότιου τομέα που έδωσαν το παρόν τους στην εκδήλωση ήταν: από τη Νέα Δημοκρατία, η Άννα Καραμανλή,  ο Γιάννης Καλλιάνος, από το «ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία»ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Γιάννης Μουζάλας, η Ραλλία Χρηστίδου, από το «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής» η Τόνια Αντωνίου, από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσιώτης και από την «Ελληνική Λύση» ο Δημήτρης Βαγενάς, ενώ εκπρόσωπό τους  έστειλαν οι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Βασίλης Σπανάκης. Το παρόν έδωσε ο Αρχιμανδρίτης, πάτερ Παρθένιος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ, Κωνσταντίνου και Ελένης.  

 

 

 

Επίσης, παρευρέθηκαν: ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας  Τάσος Γαϊτάνης, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του «ΣΥΡΙΖΑ» Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής» Παύλος Χρηστίδης,  Στέφανος Ξεκαλάκης, οι πολιτευτέςαπό την Ελληνική Λύση Βαγγέλης Φανίδης, Νίκος Παπάζογλου, Τίτη Ντολαπτσή, οι Αντιπεριφερειάρχες Χρήστος Θεοδωρόπουλος και  Καίτη Κουρή, ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Κατσικάρης, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ  Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, ΑθανάσιοςΊσσαρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μοσχάτου- Ταύρου Λευτέρης Χαρμπάτσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μοσχάτου, Κυριάκος Ιωαννίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Ταύρου, Μιχάλης Κορδώνης.  Παραβρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι από τη σχολική κοινότητα, από συλλόγους και σωματεία της πόλης.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

«Η χθεσινή μεγαλειώδης συμμετοχή των συμπολιτών μας στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του 2023 μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο που συντελείται στο Δήμο μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους συμπολίτες που μας τίμησαν και μας συγκίνησαν με την παρουσία τους. Όλοι οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και εγώ προσωπικά είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί ως οικοδεσπότες υποδεχθήκαμε εκατοντάδες συμπολίτες, εκπροσώπους της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, εκπροσώπους φορέων της πόλης, σε μία όμορφη ατμόσφαιρα, σε ένα ενωτικό κλίμα για το σήμερα και το αύριο στην πόλη μας». 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ