Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Κοπή πίτας “παράσταση νίκης” για τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εντυπωσιακή η μαζική παρουσία των πολιτών στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου

Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός για την πόλη της Μεταμόρφωσης εξελίχθηκε η κοπή της πίτας της παράταξης “Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση” του δημάρχου, κ. Στράτου Σαραούδα, λόγω της πραγματικά εντυπωσιακής παρουσίας των πολιτών στο συνεδριακό κέντρο του δήμου.

Σημαντική ήταν και η εκπροσώπηση της κεντρικής διοίκησης στην εκδήλωση. Συγκεκριμένα τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. Επίσης, παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ, Άρια Αγάτσα, Φώτης Καρύδας και του ΠΑΣΟΚ Πάνος Βλάχος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απεύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Βούρος. Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κφελαογιάννη και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιάννης Κεχρής.

 

 

 

Δήμαρχος: “Υλοποιούμε το στόχο μας να γίνει επιτέλους ο Δήμος Μεταμόρφωσης πρωταγωνιστής”

Το βασικό …μενού της εκδήλωσης περιελάμβανε την ομιλία του δημάρχου Μεταμόρφωσης, κ. Στράτου Σαραούδας, ο οποίος ανέφερε ότι στην αρχή, το 2019 “συμμαζέψαμε -οικονομικά και όχι μόνο- τον Δήμο και τον αναδιοργανώσαμε” και στη συνέχεια έκανε ένα πολύ συνοπτικό απολογισμό των σημαντικότερων δράσεων και έργων αναφέροντας ενδεικτικά:
– Τοποθετήσαμε υπερσύγχρονο φωτισμό LED σε όλη την πόλη και τώρα σχεδιάζουμε και την επέκταση του δικτύου φωτισμού,
– Κατασκευάστηκε και λειτουργεί ένα ολοκαίνουργιο 2ο Λύκειο.
– Αγοράζουμε το Κτήμα Κουτσουμπέλη, ένα εκατομμύριο ευρώ λιγότερα, που θα διαμορφωθεί σε πολιτιστικό κέντρο, ενώ αγοράσαμε και τις ιδιοκτησίες Κουμπούρη και Λαμπάκη όπου μαζί με τη διπλανή πλατεία θα γίνει χώρος άθλησης και πρασίνου,
– Αναβαθμίσαμε ήδη ενεργειακά τρία σχολεία (το 1ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο), ενώ διεκδικούμε και παίρνουμε χρηματοδοτήσεις για τα υπόλοιπα. Γιατί κανένα σχολείο δεν θα μείνει εκτός. Όλα θα ανακαινιστούν πλήρως.”

 

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα έργα που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα:
– Σύντομα ξεκινά η κατασκευή του γνωστού κόμβου επί της Τατοίου και της Αττικής Οδού
– Τοποθετούνται ηχοπετάσματα στη Νέα Ζωή.
– Οι διανοίξεις συνεχίζονται, όπως ενδεικτικά στο Κοταράδικο.
– Δύο ακόμη σχολεία, το 2ο και 3ο Δημοτικό αναβαθμίζονται ενεργειακά, ενώ στο Πρόγραμμα Ηλέκτρα ήδη εντάξαμε τα κλειστά μας γυμναστήρια, το 4ο, 6ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και το 2ο και 3ο Γυμνάσιο, ενώ συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα,
– Προχωρά η διαδικασία για την κατασκευή του 10ου Νηπιαγωγείου,
– Το εμπορικό κέντρο της πόλης, δηλαδή το τρίγωνο Γκινοσάτη-Τατοίου- Προαστιακός θα αναδιαμορφωθεί πλήρως μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και χρηματοδότηση 11 εκατομμυρίων Ευρώ,
– Προχωρά η μελέτη κατασκευής της παλιάς Εκκλησίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, νέου κτιρίου επί των οδών Πίνδου και Δεληγιάννη και δευτέρου ορόφου πάνω από τα τοπικά ιατρεία,
– Προχωρά το ζήτημα της Πράξης Εφαρμογής για την εκτός σχεδίου περιοχή και το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο
– Προχωρά η διαδικασία να πάρουμε από το ΤΑΙΠΕΔ το οικόπεδο πλησίον του Προαστιακού και να γίνει χώρος στάθμευσης
– Περιμένουμε τη χρηματοδότηση για την κατασκευή δύο μεγάλων γλυπτών για τους Έλληνες της Ανατολής-Πόντου και τους Κουκουβανιώτες Αγωνιστές. Όλα με χρηματοδότηση.”

 

 

 

Κέντρο Ψυχικής Υγείας στη Μεταμόρφωση ανακοίνωσε η Υφυπουργός Υγείας

Αμέσως μετά τον δήμαρχο χαιρετισμό απεύθυναν οι “επίσημοι” με την τοποθέτηση της Υφυπουργού Υγείας, κας Ζωής Ράπτη να ξεχωρίζει καθώς ανακοίνωσε την δημιουργία Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Μεταμόρφωση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την άνοδο στην σκηνή του συνεδριακού της δημοτικής ομάδας της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση και των περίπου 40 πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Στα …στατιστικά της κοπής της πίτας να πούμε πως δόθηκαν 847 κομμάτια, τα οποία όπως μας ενημέρωσαν δεν έφτασαν για όλους ενώ υπήρχαν τέσσερα φλουριά για τους τυχερούς.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ