Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ξεκινούν στη Μεταμόρφωση δωρεάν μαθήματα χορωδίας – Απευθύνονται για όλες τις ηλικίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης (Τμήμα Πολιτισμού) και η Κοινωφελής Επιχείρηση ανακοινώνουν την έναρξη των Χορωδιακών Τμημάτων για τη νέα χρονιά.

Θα λειτουργήσουν Τμήματα, Παιδικής Χορωδίας, Μικτής Χορωδίας και Χορωδίας Ενηλίκων 3ης Ηλικίας. Τη διεύθυνση, διδασκαλία και επιμέλεια των Τμημάτων, τα οποία θα λειτουργούν σε συνεργασία και με βάση τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του Τμήματος Πολιτισμού, αναλαμβάνει ο διακεκριμένος νέος Έλληνας μαέστρος Γιάννης Βρυζάκης.
Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν μέσω της συμμετοχής τους στα Τμήματα να αναπτύξουν τις φωνητικές και μουσικές τους δεξιότητες, να διδαχθούν διάφορα μουσικά ιδιώματα πάνω στο ομαδικό τραγούδι και να καλλιεργήσουν το αισθητικό τους κριτήριο μέσα από μία όμορφη, ψυχαγωγική και διδακτική διαδικασία μέσω των δοκιμών – μαθημάτων και των επερχόμενων συναυλιών, δράσεων & συνεργασιών που ήδη σχεδιάζονται για όλα τα Τμήματα, με πολλές νέες ιδέες, εκτός των καθιερωμένων, οι οποίες αναμένονται συναρπαστικές.
Το πρώτο ραντεβού γνωριμίας των ενδιαφερομένων θα γίνει την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στον χώρο του 1ου ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης στις 18.00 για την Παιδική Χορωδία, στις 19.00 για την Χορωδία Ενηλίκων 3ης Ηλικίας και στις 20.00 για την Μικτή Χορωδία.
Για εγγραφές – πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης 213 2012975, 9.00 -14.30 Δευτέρα έως Παρασκευή.

Η συμμετοχή σε όλα τα Τμήματα είναι δωρεάν.

Βιογραφικό του νέου μαέστρου των Τμημάτων κ. Γιάννη Βρυζάκη
Ο Γιάννης Βρυζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Είναι διπλωματούχος στη Διεύθυνση Χορωδίας με το Μιχάλη Οικονόμου, στη Μονωδία στην τάξη της Λαρίσας Ιασωνίδου και στη Μελοδραματική Τέχνη με τη Sonja Milencovic. Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά (Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής), Ενοργάνωσης– Διεύθυνσης Μπάντας), καθώς και  Σύνθεση.
Έχει παρακολουθήσει Master Classes Διεύθυνσης Χορωδίας και Ορχήστρας με Έλληνες και ξένους μαέστρους (Κ. Τρικολίδης, Α. Κοντογεωργίου, Μ. Οικονόμου, Maria Guinard, Dr. Zimphira Poloz, Dr. Andre Thomas, Andre Van Den Merwe, Β. Aztulez, Dr. Emil Janev, Elena Criveanu). Έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της πολιτιστικής κατεύθυνσης του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως ειδικός συνεργάτης καθώς και στο Τμήμα ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι μαέστρος της Μικτής Χορωδίας του Παντείου Πανεπιστημίου από ιδρύσεώς της και έχει διατελέσει μαέστρος των χορωδιών: Μικτή Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «Harmonia Juris» (2010-2018), Πολυφωνική Χορωδία Αίγινας, Μικτή χορωδία «Φιλύρα» (από το 2008), Μικτή Χορωδία Δήμου Παιανίας (Γλυκών Νερών, από το 2003) και τις μαθητικές χορωδίες του Απολλωνίου Ωδείου Αθηνών. Διδάσκει στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών, στο Εθνικό Ωδείο Ν. Σμύρνης, στο Ωδείο Μουσική Πράξη και στο Ωδείο Αναγέννηση, διεύθυνση χορωδίας και φωνητική. Έχει ιδρύσει το επαγγελματικό φωνητικό σύνολο μεσαιωνικής και αναγεννησιακής μουσικής Motectum Vocal Ensemble, καθώς και το πειραματικό φωνητικό σύνολο Chorus Vivendi.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Διευθυντών Χορωδιών καθώς και του Ιnternational Federation of Choral Music (Oργανισμού της UNESCO). Ακόμα, Έχει γράψει μουσική για χορόδραμα, ντοκιμαντέρ,  τραγούδια, ορχηστρικές και χορωδιακές συνθέσεις καθώς και παιδική και θεατρική μουσική για την οποία έχει βραβευτεί (Χ. Σπηλιώτη: “Ποιος ανακάλυψε την Αμερική, 2002). Επίσης, έχει αρθρογραφήσει σχετικά με την ιστορία της μουσικής (Hi tech – εγκυκλοπαιδικό λεξικό  «Κλασική Μουσική» και έχει συμμετάσχει στη δισκογραφία (Σεφαρδίτικα Χορωδιακά – Εβραϊκό μουσείο –«Μικρή Χορωδία ¨MINOS EMI”, Χειμερινοί Κολυμβητές «το πέρασμά σου» 2007 και «23 κόκκινα φώτα» 2009).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ