Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

“Μεταμόρφωση: Μια παρέα, που πρέπει να φύγει”, του Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχω ξεκαθαρίσει, ότι το κεφάλαιο της συμμετοχής μου στον πολιτικό στίβο της Μεταμόρφωσης, κλείνει οριστικά.

Με ξεκάθαρο, επίσης, τρόπο, έχω αναλάβει την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του 2019.

Αυτά, όμως, δεν σημαίνουν ότι αδιαφορώ για όσα συμβαίνουν ούτε ότι παραιτούμαι από το δικαίωμα να κρίνω.

Η συμπλήρωση δυο χρόνων από την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής, προσφέρεται για μια κριτική αποτίμηση των πεπραγμένων της. Είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή μου.

****

Συνήθως μια διοίκηση δίνει δείγματα γραφής για την ποιότητα, την επάρκεια, το ύφος και το ήθος της, μόλις αναλάβει καθήκοντα.

Η διοίκηση που αναδείχτηκε από τις εκλογές του 2019 στο Δήμο, βιάστηκε να δείξει την ταυτότητά της;

Μόλις δυο-τρεις μέρες μετά τις εκλογές και τρεις μήνες πριν αναλάβει καθήκοντα, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, ρίχτηκε με ζήλο σε μια καταστροφική προσπάθεια.

Πώς θα ματαιώσει ομόφωνα αποφασισμένες αγορές ακινήτων που θα άλλαζαν την εικόνα και την προοπτική της πόλης.

Τρέχοντας και εκτιθέμενος στον Επίτροπο και το Ελεγκτικό Συνέδριο και απειλώντας υπαλλήλους, Δικηγόρους και Συμβολαιογράφους, κατάφερε να ματαιώσει την αγορά του κτήματος Κουτσουμπέλη και του κτήματος Λαμπάκη-Κουμπούρη και να υπονομεύσει την διάνοιξη της οδού Παπαδιαμάντη, για να περιοριστούμε στα σημαντικότερα.

Με ωμή παρέμβαση, σταμάτησε τη διενέργεια του έτοιμου διαγωνισμού για την αντικατάσταση ολόκληρου του δημοτικού φωτισμού με τεχνολογία LED και τις αγορές μηχανολογικού εξοπλισμού.

Απίστευτες και ακατανόητες καταστροφικές επιλογές, που είναι δύσκολο να εξηγηθούν.

– Μια πιθανή εξήγηση, είναι ασχετοσύνη και συμπλεγματικότητα.

Μια δεύτερη, να οικειοποιηθεί τα έτοιμα και να τα παρουσιάσει ως δικά της. (Αυτό συμβαίνει, πράγματι, με τα LED, που κάθε τρεις και λίγο πανηγυρίζουν ότι έβαλαν μερικές λάμπες, αποκρύπτοντας ότι ολόκληρος ο φωτισμός θα είχε αντικατασταθεί από καιρό, αν δεν είχαν σταματήσει το διαγωνισμό).

Μια τρίτη, καλύτερα να μην την σκεφτόμαστε και να μην αποδειχτεί αληθινή.

*****

Αυτά πριν καν αναλάβει. Μόλις ανέλαβε, έδειξε όλα της τα «χαρίσματα»:

  • Πολιτικά: Έρμαιο του τοπικού «Καμμένου από την ανάποδη», που τη σέρνει όπου θέλει. «Ανίερη» συμμαχία με άγνωστους όρους και συμφωνίες.

  • Υπηρεσιακά: Διώξεις κάθε νομιζομένου «αντιφρονούντος», παροπλισμός και αχρήστευση στελεχών, αλλαγές… τριήμερης διάρκειας, κατακλυσμός του Δήμου από παντοειδείς αδρά αμειβομένους έμμισθους και περίεργους … ανιδιοτελείς, -λένε-, άμισθους συμβούλους, επικίνδυνος κλυδωνισμός του διοικητικού μηχανισμού.

  • Έργα: Ό, τι βρήκαν έτοιμο και δεν το κατέστρεψαν, το παρουσιάζουν για δικό τους, πουλώντας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Ακόμα και για το νέο σχολικό κτήριο, κοκκορεύονται πως είναι δικό τους έργο, επειδή –λένε- «κατάφεραν» να διώξουν τα τέσσερα τελευταία λυόμενα.

  • Επικοινωνιακά: Εδώ κάνουν θαύματα! Η φωτογραφική….τέχνη, ζει μεγάλες στιγμές. Τα δελτία τύπου, για την τελευταία ασημαντότητα, διαπρέπουν.

  • Όραμα για την πόλη: Δεν πάει πέρα από τη μύτη τους. Κάτι πανωσηκώματα, κάτι περίεργα για αγορά έτοιμου κτηρίου Δημαρχείου (ποιανού άραγε;), κάτι άναρθρα και ανυπόστατα για αμαξοστάσιο, πράσινα σημεία και …πράσινα άλογα.

  • Οικονομικά: Ενώ «βρέχει χρήμα», αυτοί κρατάνε ομπρέλα. Και τα έτοιμα που βρήκαν «όσα έρθουν και όσα πάνε». Με τέσσερις Δικηγόρους, μοιράζουν λεφτά σε εξωτερικούς Δικηγόρους, για το τίποτα. Επί 9 χρόνια με τις δυο Δικηγόρους, διεκπεραιώθηκαν τεράστιας σημασίας υποθέσεις του Δήμου.

  • Δημόσιος λόγος και πράξη: Το Δημ. Συμβούλιο έχει μετατραπεί σε βούρκο ψευδολογίας, συκοφαντίας και ασυναρτησίας. Κι’ όταν υπάρχει στρίμωγμα, πραξικοπηματικές «αποφάσεις», που αγγίζουν την παράβαση καθήκοντος.

Αποκορύφωμα της χυδαιότητας: Όποιος δεν σέβεται τον Αντιδήμαρχο του τίποτα, «θα τον φάει στο φούρνο με πατάτες!»

Κι’ ο Δήμαρχος να παρακολουθεί αδύναμος να υπερασπιστεί τη στοιχειώδη ευπρέπεια.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα βουλιάζουν και άνθρωποι που το ήθος και ο λόγος τους αδικείται από την κακή παρέα που έμπλεξαν.

Κρίμα κι’ άδικο για την πόλη και την κοινωνία.

Μόνη λύση: Αυτή η παρέα πρέπει να φύγει. Γιατί καταστρέφει, φθείρει και υποβαθμίζει τα πάντα.

Το «ατυχές πείραμα» πρέπει να τελειώσει με τις πρώτες εκλογές.

Χρέος όλων των παρατάξεων –πλην του αφανούς εταίρου φυσικά-, χρέος κάθε πολίτη:

Να αναλογιστούν πώς κατάντησε ο Δήμος, να ξεπεράσουν πολιτικοιδεολογικές διαφορές και αντιθέσεις και να δώσουν ενωτικά προτεραιότητα στο μείζον:

Να απαλλαγεί η κοινωνία από την παρέα που την υποτιμά, τη διασύρει και την προσβάλλει.

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ