Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Δ. Τσίκνας: Γιατί ανεξαρτητοποιήθηκε από την “Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση”

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη “Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση”, ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Τσίκνας στην καθημερινή εφημερίδα “Συνείδηση”.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μεταμόρφωσης τόνισε χαρακτηριστικά “με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, γρήγορα ξεχάστηκε ο σκοπός ίδρυσης αυτής της παράταξης, αφού πλέον επιβάλλονται και εφαρμόζονται προσωπικές πολιτικές και επιλογές.

Επίσης, υπάρχει αναβλητικότητα και σημαντικές καθυστερήσεις στην παραγωγή έργου, καθώς και έλλειψη διατύπωσης ουσιαστικού πολιτικού λόγου.

Επιπλέον, ο εναγκαλισμός του Δημάρχου με στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, αλλοίωσε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της ΕΛΠΙΔΑΣ, μετατρέποντάς τη σε παρακολούθημα των κυβερνητικών επιλογών στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.”

Ο κ. Τσίκνας έγινε πιο συγκεκριμένος καταγράφοντας τις κυριότερες διαφωνίες του, σε θέματα που πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της πόλης σχετικά με α) την ανέγερση mall στην περιοχή του Λόγγου, β) τον τρόπο αξιοποίησης του «Σκεπαστού» τμήματος της Αττικής Οδού, γ) τον τρόπο εφαρμογής του Σ.Β.Α.Κ., δ) την χωρίς μελέτη, μερική ανακατασκευή της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου.

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με τον κ. Τσίκνα ήταν “η υπονόμευση του έργου των δύο Σχολικών Επιτροπών, που έγινε πράξη με την υποχρηματοδότησή τους.

Επίσης, η απόρριψη της πρότασής μου για μείωση των δημοτικών τελών για το 2022, ήταν ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος για να πάρω την τελική μου απόφαση”.

Ο ανεξαρτητοποιημένος δημοτικός σύμβουλος ρωτήθηκε και για το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην πόλη και για το πως βλέπει τον εαυτό του μέσα σε αυτό και απάντησε: “Μετά την αποχώρηση του κ. Καρπέτα από τα δημοτικά δρώμενα, θεωρώ πως θα υπάρξουν εξελίξεις στο γενικότερο χώρο της κεντροαριστεράς. Χώρος, στον οποίο ανήκω ιδεολογικά και θεωρώ ότι πρέπει να ανασυγκροτηθεί με πυξίδα την αποφασιστικότητα, την καινοτομία, την υπευθυνότητα και τη ρεαλιστική προσέγγιση των ζητημάτων, προκειμένου να παρουσιάσει συγκεκριμένες θέσεις στα προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας.

Μαζί με ανθρώπους και δυνάμεις που δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο, πιστεύω πως αποτελούν τα βασικά συστατικά μιας νέας δημιουργικής σύνθεσης που θα αλλάξει την πόλη. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και οι πιθανές προσπάθειες συνεργασίας αυτοδιοικητικών παρατάξεων, με σκοπό την ενιαία κάθοδό τους στις εκλογές.

Όσον αφορά τη δική μου παρουσία ενόψει των επερχόμενων εκλογών του 2023, σας δηλώνω ότι το μόνο σίγουρο είναι, ότι δεν θα μείνω αδρανής. Θα είμαι παρών και θα προσπαθήσω να βοηθήσω την όποια δημιουργική προσπάθεια δείξει ότι με εκφράζει, από όποιο ρόλο μου αναλογεί.”

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τσίκνα στο syneidisi.com

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ