Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Υπό αυστηρά μέτρα η εορτή της μνήμης της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση γνωστοποιείται ότι εφέτος λόγω της πανδημίας στην εορτή της μνήμης της Αγίας η Μονή δεν θα ανοίξει την κεντρική πύλη της.

Η μνήμη της Αγίας θα εορταστεί εφέτος μόνο με την Αδελφότητα της Μονής. Δεν θα επιτραπεί να διανυκτερεύσουν προσκυνητές εντός της Μονής, όπως γινόταν στη γιορτή της Αγίας σε προηγούμενες χρονιές.

Η Μονή θα παραμείνει ανοικτή κατά την παραμονή της γιορτής, Δευτέρα 9 Αυγούστου, το προσκύνημα θα γίνει, όπως γίνεται καθημερινά, από τη θύρα της δυτικής πλευράς της Μονής από τις 8 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, και ανήμερα Τρίτη 10 Αυγούστου τις ίδιες ώρες. Η Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνας της Αγίας στον ανοιχτό χώρο της Λυκόβρυσης δεν θα γίνει.

Σε σχέση με το προσκύνημα, όπως ενημερώνει η Ιερά Μονή, θα δυσκολέψει κατά πολύ και θα τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, δηλαδή η τήρηση αποστάσεων στη σειρά αναμονής σε συνεργασία με την Φύλαξη και την Αστυνομία. Ο χώρος στάθμευσης της Μονής δεν θα είναι διαθέσιμος για τα Ι.Χ οχήματα, καθώς σε συνεργασία με την Τροχαία θα κρατηθεί ελεύθερος για τους προσκυνητές που θα περιμένουν να εισέλθουν.

Επίσης, ακολουθώντας της οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και σε συνεννόηση με την Ιερά Μονή, ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης δεν έδωσε άδεια για υπαίθρια εμπορική δραστηριότητα στον περιβάλλοντα χώρο.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ