Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Ο Δήμος Μπροστά+ ζητά τη λήψη μέτρων για την προστασία της περιοχής της Πύρνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η δημοτική παράταξη “Δήμος Μπροστά+”, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης τη λήψη μέτρων για προστασία της παραρεμάτιας περιοχής της Πύρνας.

Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Η προστασία του ρέματος και της παραρεμάτιας περιοχής της Πύρνας, καθώς επίσης και η παύση όλων των παράνομων δραστηριοτήτων που θέτουν σε περιβαλλοντικό κίνδυνο την περιοχή, πρέπει να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. 

Ήδη, πριν από 10 μήνες, στις 11/05/2020, ο Γιώργος Κοκκινάς Κοινοτικός Σύμβουλος Λυκόβρυσης, έθεσε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης, το θέμα «Αξιοποίηση και προστασία της Πύρνας και της παραρεμάτιας περιοχής», όπου μεταξύ άλλων τόνιζε: «Επιπλέον,  πρέπει να γίνουν όλες οι νομικές και διοικητικές ενέργειες  για την απόλυτη προστασία της παραρεμάτιας περιοχής της Πύρνας και διάνοιξη των αδιάνοικτων οδών επί της οδού Χαλκίδος, καθώς επίσης και η άμεση διακοπή οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας που επιβαρύνει το περιβάλλον».  

Ακόμη, σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, στις 16 Δεκεμβρίου 2020 ο Μάριος Ψυχάλης ανέφερε χαρακτηριστικά για το εν λόγω θέμα «Κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό, αφορά τη Δημοτική Ενότητα της Λυκόβρυσης το οποίο έχει να κάνει με τις ενέργειες δόμησης που πραγματοποιούνται σε οικόπεδο στην οδό Χαλκίδος. Έχουμε αναφερθεί σε αυτό το θέμα προφορικώς και γραπτώς και θεωρώ ότι επειδή όλοι έχετε λάβει τα e-mail σας τις αναφορές των κατοίκων, είναι μια πάρα πολύ σοβαρή η υπόθεση την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να προστατεύσει την οικιστική περιοχή όλου του Δήμου και να προβεί σε ενέργειες για να περιέλθει στην κυριότητά του το 1/3 του οικοπέδου που βρίσκεται επί της οδού Χαλκίδος και έχει χαρακτηριστεί κοινόχρηστος χώρος. Δεν πρέπει να αμελούμε γι’ αυτά τα θέματα».

Συνεπώς, το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει άμεσα να λάβει δύο Αποφάσεις. Η πρώτη είναι η άσκηση ασφαλιστικών μέτρων ώστε να διακοπεί η οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στην εν λόγω περιοχή και η δεύτερη αφορά την έναρξη των διαδικασιών, ώστε να αποζημιώσει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης το 1/3 του οικοπέδου που βρίσκεται επί της οδού Χαλκίδος, καθώς είναι ρυμοτομούμενο, έχοντας χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου.”

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Άντε βρε σκυλάκι μου

    8 Μαρτίου 2021 at 3:13 μμ

    Αντε να δούμε κ.Ψυχάλη γιατί μέχρι σήμερα βλέπουμε μόνο Δήμος (από)πίσω.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ