Ξεκινά η ανακύκλωση ρούχων στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης

0

Οι οκτώ πρώτοι κόκκινοι κάδοι τοποθετήθηκαν σήμερα στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης. Πιο συγκεκριμένα: στο 1ο Λύκειο Πεύκης, στις Παιδικές Χαρές της Βύρωνος και της 28ης Οκτωβρίου, στη συμβολή της Λεωφόρου Ειρήνης με την Οδό Αργύρη, στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Ελευθερίου Βενιζέλου και στην οδό Κονίτσης (μεταξύ Χρυσοστόμου Σμύρνης και Κολοκοτρώνη) και ένας στη Λυκόβρυση, στην Πλατεία Υδατόπυργου.
Στα συγκεκριμένα σημεία συλλέγονται παλιά ρούχα, υφάσματα και υποδήματα, στα οποία γίνεται διαλογή. Όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση οδηγούνται προς επαναχρησιμοποίηση μέσα από τη δομή της Κοινωνικής Ιματιοθήκης του Δήμου, ενώ τα υπόλοιπα οδηγούνται προς ανακύκλωση στην κλωστοϋφαντουργία. Επίσης, στα ανταποδοτικά οφέλη αυτής της δράσης είναι και η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Άλλοι οκτώ κάδοι θα τοποθετηθούν αύριο, ενώ μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο με ειδικούς κάδους συλλογής ρούχων και υποδημάτων (κόκκινοι κάδοι), το οποίο αποτελείται συνολικά από 30 σημεία συλλογής σε όλη την έκταση του Δήμου.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.