Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

“Νέα Δημιουργία”: Παρέμβαση Ιωάννου για την καθαριότητα στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα ανακοίνωση – παρέμβαση σχετικά με το κομμάτι της καθαριότητας στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Δημιουργία” κ. Παναγιώτης Ιωάννου.

Αναλυτικά το κείμενο:

“Υπάρχουν δύο πολιτικές, όσων ασκούν διοίκηση και ασχολούνται με τα κοινά, είτε βρίσκονται κοντά στον πολίτη, στον δημότη, στους συλλόγους, στους φορείς, είτε ταμπουρώνονται στο γραφείο τους, με γραμματείς και φαρισαίους να τους φυλάνε, για να μην τους ενοχλεί κανένας.

Σε όλη μας την παρουσία στα κοινά του Δήμου μας επιλέξαμε συνειδητά και έμπρακτα την πρώτη πολιτική και είμασταν πάντα κοντά στους Δημότες μας, ακούγοντας τις ανάγκες τους και τις παρατηρήσεις τους.

Ενεργοποιήσαμε την Γραμμή του Δημότη και την πολιτική της «ανοικτής πόρτας» στο γραφείο μας στο Δημαρχείο της Λυκόβρυσης, πάντοτε διαθέσιμοι σε όλους τους Δημότες, ακόμη και στον καιρό της έντασης της πανδημίας, με την δημιουργία Διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας για όποιον επιθυμούσε να εκθέσει κάποιο πρόβλημα ή αίτημα.

Έτσι και σήμερα, στην «Νέα Δημιουργία», συνεχίζουμε να μιλάμε με όλους τους Δημότες, ψηφοφόρους μας στις τελευταίες εκλογές ή όχι, ιδεολογικά συγγενείς μας ή όχι, όλων των περιοχών του Δήμου μας, επισκεπτόμενοι τις γειτονιές της Λυκόβρυσης, του Ηλιακού Χωριού, της Άνω Πεύκης, της Κάτω Πεύκης και όπου οι πολίτες αναζητούν κάποιον να εκθέσουν τις ανάγκες και τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους.

Δεν θυμόμαστε τους πολίτες του Δήμου μας ένα μήνα πριν τις Δημοτικές Εκλογές, περιμένοντας να εκλεγούμε απλά λόγω της «ευλογίας» της κομματικής στήριξης, ενώ όλο τον υπόλοιπο καιρό είμαστε αποξενωμένοι από τις ανάγκες και τα προβλήματα των Δημοτών.

Μιλώντας καθημερινά με δεκάδες συμπολίτες μας προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τις σημαντικότερες ανάγκες τους, να ακούσουμε τις παρατηρήσεις τους για την εικόνα του Δήμου μας και να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες σε σχέση με το έργο ή το μη έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Το πρώτο θέμα, που οι συμπολίτες μας μας ανέδειξαν, είναι το θέμα της καθαριότητας της πόλης μας, της εικόνας που παρουσιάζει παντού, από τα σκουπίδια, τα κλαδιά, τα μπάζα (οικοδομικά, παλιά έπιπλα, στρώματα κλπ.), αλλά και την παντελή έλλειψη συντήρησης και εξωραϊσμού των δρόμων, των πεζοδρομίων, των πλατειών, των σιντριβανιών, των παρτεριών κλπ.

Όλα υποδεικνύουν μια εγκαταλελειμμένη πόλη, μια πόλη, για την οποία οι κρατούντες παντελώς αδιαφορούν, μια πόλη παγίδα για τους πολίτες της και πρόξενος ατυχημάτων σε κάθε δρόμο και κάθε πεζοδρόμιο, μια πόλη, την οποία εξ αιτίας της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής ή της άγνοιας συνεχώς υποβαθμίζεται, αφού μέσα από το περιφυλαγμένο γραφείο δεν υπάρχει η εικόνα της πόλης και δεν ακούγονται τα προβλήματα των Δημοτών.

Προεκλογικά για αυτό το θέμα λέγαμε:

 

 

 

 

 

Δυστυχώς, η παρούσα Δημοτική Αρχή, ενώ είχε συμφωνήσει να εργαστεί στο κοινό πρόγραμμα, δεν το έκανε.

Μας ρωτάνε κάποιοι συμπολίτες μας – ίσως εκτελώντας και «εντολές» των «αφεντικών» τους – «Εσείς τι κάνατε δύο χρόνια, σαν Αντιδήμαρχος, για όλα αυτά;».

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά, ότι ο Δήμαρχος αναθέτει συγκεκριμένους τομείς και συγκεκριμένα καθήκοντα σε κάθε Αντιδήμαρχο και δυστυχώς, ούτε η Καθαριότητα, ούτε ο Εξωραϊσμός της πόλης μας, ήταν ανάμεσα στα καθήκοντα, τα οποία μας ανατέθηκαν.

Παρά την διάθεσή μας, παρά τις παρατηρήσεις μας στους «αρμοδίους», αλλά αδιάφορους, δεν προχωρούσαν ούτε στην απλή αντικατάσταση σπασμένων κάδων απορριμμάτων, ούτε στην περισυλλογή κλαδιών και μπάζων, ούτε στην λειτουργία των σιντριβανιών, ούτε στην συντήρηση των πεζοδρομίων, αλλά αντίθετα ταμπουρώνονταν ακόμη περισσότερο στον μικρόκοσμο τους και απομόνωναν τον «ενοχλητικό Αντιδήμαρχο», που μετέφερε τη φωνή των πολιτών στους «μακάριους κρατούντες».

Το κοινό και συμφωνημένο Πρόγραμμα δεν τηρήθηκε. Οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν. Η ελπίδα, ότι η ζωή των Δημοτών θα βελτιωθεί με την παρούσα Δημοτική Αρχή, παντελώς διαψεύστηκε.

Είμαστε πλέον πεπεισμένοι, ότι πρέπει να σταθούμε απέναντι στην Αδιαφορία και στην Εγκατάλειψη του Δήμου.

Να βγούμε πλέον μπροστά, σαν «Νέα Δημιουργία», σαν η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, για την βελτίωση της ζωής των Δημοτών μας, για την επίλυση βασικών τομέων λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η Καθαριότητα και ο Εξωραϊσμός και συντήρηση της πόλης μας.

Να δώσουμε στους κατοίκους της πόλης μας την εναλλακτική μιας Δημοτικής Αρχής, που χωρίς να αλλάζουν την ιδεολογία τους ή την πολιτική τους ταυτότητα, θα ψηφίσουν Δήμαρχο κοντά στον Δημότη, με διάθεση και αποδεδειγμένη στην πράξη εργατικότητα, να δώσει λύσεις στα προβλήματα και να μην είναι κρυμμένη μέσα στο γραφείο.

Στεκόμαστε δίπλα στους Δημότες, που μας ψήφισαν, αλλά και αυτούς που στην συνέχεια ήρθαν κοντά μας, δίπλα στην Εκκλησία και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει για ανακούφιση των ασθενέστερων συνδημοτών μας, δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου μας, δίπλα στους Επιχειρηματίες της πόλης μας και τους εκπροσώπους των Συλλόγων και συνεχίζουμε να υπηρετούμε τον Δήμο μας και τους Δημότες.

Παναγιώτης Ιωάννου

«Νέα Δημιουργία», η συνεπής και αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική δύναμη”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ