Μια διαφορετική ομιλία για τον Αγιορείτικο Μοναχισμό στην Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης

0

Τον Γέροντα Χρυσόστομο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους και Πνευματικό της Ιεράς Μονής Παναγιάς Λαμπηδόνος Πηλίου υποδέχθηκε ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου.

Ο Γέροντας πραγματοποίησε μια ομιλία με θέμα: «Ο Αγιορείτικος Μοναχισμός και η Συμβολή του εις όλον τον Ορθόδοξο Χριστιανικό Κόσμο» στην κατάμεστη αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης».

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ευστράτιος Δελατόλας του Ιερού ναού Αγίων Αποστολών Πέτρου και Παύλου Πεύκης και εκπρόσωπος τους Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ Κύριλλου.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης που προλόγισε τον Γέροντα δήλωσε: «Είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο τον Γέροντα Χρυσόστομο. Παρακολουθήσαμε μια ομιλία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Άγιο Όρος, την ιστορία του και τη συμβολή του στην Ορθοδοξία. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω, όπως και τους συμπολίτες που κατέκλεισαν την αίθουσα. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλες και όλους».

Στον χώρο υπήρχε έκθεση με χειροποίητα προϊόντα από την Ιερά Μονή Παναγιάς Λαμπηδόνος Πηλίου.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.