Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Ιστορική απόφαση για το Ο.Τ. 90 έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ιστορική απόφαση, που ανοίγει τον δρόμο για την απαλλοτρίωση και αξιοποίηση του ακινήτου στο Ο.Τ. 90, έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Κατά την τελευταία συνεδρίασή του, το Σώμα ενέκρινε την καταβολή της αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες του ακινήτου  στο Ο.Τ. 90 της Λυκόβρυσης, η οποία είχε καθοριστεί οριστικά με την  υπ’ αρ. 1542/2010 απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Με αυτή την απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης  – Πεύκης κινεί έπειτα από πολλά χρόνια την διαδικασία για την  αποζημίωση των δικαιούχων ιδιοκτητών του Ο.Τ. 90, το οποίο έχει  χαρακτηριστεί ως Κοινόχρηστος Χώρος Πλατείας, προκειμένου να  ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση του ακινήτου και ο Δήμος να μπορεί να το αξιοποιήσει για δημιουργία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Σημειώνεται πως η τιμή μονάδας της αποζημίωσης έχει ήδη καθοριστεί  με την παραπάνω απόφαση του Εφετείου Αθηνών, την οποία αποδέχθηκαν  οι ιδιοκτήτες και βάσει αυτής ο Δήμος θα καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο μελέτης στο Πράσινο Ταμείο, προκειμένου να διεκδικήσει τη σχετική χρηματοδότηση.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και αναψυχής στην πόλη μας, αποτελεί σημαντική στόχευση της νέας δημοτικής Αρχής. Με την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αποδεικνύεται περίτρανα η πρόθεσή μας να δώσουμε λύση σε χρόνια ζητήματα που αφορούν όλους μας. Προχωράμε με μεθοδικότητα και στοχευμένα βήματα στην υλοποίηση του προγράμματός μας, με στόχο μια πόλη σύγχρονη, πράσινη, όμορφη και ασφαλή, που θα τη χαίρονται όλοι οι δημότες μας»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ