Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Η Λυκόβρυση – Πεύκη γίνεται “πράσινη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στόχος της νέας δημοτικής Αρχής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι η μείωση της ταφής και παράλληλα η αύξηση της ανακύκλωσης. Τα αποτελέσματα από την αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ξεκάθαρα ήδη από τους δύο πρώτους μήνες.

Τα απολογιστικά στοιχεία του μηνός Φεβρουαρίου αποτυπώνουν ότι έχει μειωθεί αισθητά ο όγκος ταφής των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, ενώ τα απολογιστικά στοιχεία του έτους 2020 αποτυπώνουν ότι  είχαν εναποτεθεί 1.908 τόνοι, το 2023 είχαν εναποτεθεί 1.964 τόνοι, ενώ το 2024 για το ίδιο διάστημα εναποτέθηκαν 1.739 τόνοι.

Στόχος είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια για μείωση της ταφής, η αύξηση της ανακύκλωσης και η επένδυση στην επαναχρησιμοποίηση.

Η υλοποίηση των στόχων της κυκλικής οικονομίας αποτελεί πρώτο στόχο της νέας δημοτικής Αρχής. Ο Δήμος καλεί όλους τους κατοίκους να χρησιμοποιούν τους καφέ κάδους και να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια.

Τέλος, η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην προμήθεια νέων πράσινων, μπλε και κίτρινων κάδων, που θα συλλέγουν μόνο χαρτί, με σκοπό να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ανακύκλωση στην πόλη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ