Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

«Ανακυκλώνουμε ακόμη και την πιο μικρή συσκευή!» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης στο πλαίσιο δράσεων των Eco-Schools, οργάνωσε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά απόβλητα, τα οποία παρουσιάζουν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ροή αποβλήτων στον κόσμο.

Στόχος ήταν να αναγνωρίσουν οι πολίτες την περιβαλλοντική αξία της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και να αναλάβουν ατομική ευθύνη, να συμβάλλουμε στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων και ενέργειας και στον περιορισμό του κινδύνου ρύπανσης από τοξικές ουσίες που περιέχουν οι ηλεκτρικές συσκευές.

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλεκτρονικών & Ηλεκτρικών Αποβλήτων, (14 Οκτωβρίου), σε συνεργασία με την εταιρεία«ανακύκλωση συσκευών α. ε.», οργάνωσε διήμερο ανακύκλωσης συσκευών (την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου & την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, από τις 9.00 έως τις 13.00), μιας και το σχολείο μας αποτελεί σημείο ανακύκλωσης. Με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών οργανώνεται πρωτίστως ο διαχωρισμός και η επεξεργασία αυτών και των κατασκευαστικών τους στοιχείων, έχοντας ως τελικό στόχο την απομάκρυνση των επιβλαβών ουσιών για το περιβάλλον και την επανένταξη των αξιοποιήσιμων υλικών ως πρώτη ύλη στην παραγωγή νέων προϊόντων.

Τη δράση οργάνωσε η εκπαιδευτικός κα Κιόρογλου Ελένη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ