Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έβαλε γερά θεμέλια η 1η Επιχειρηματική Συνάντηση στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε ακόμα και να αλλάξει τα ως τώρα δεδομένα στην τοπική αυτοδιοίκηση, προχώρησε ο δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης με την διοργάνωση της 1ης Επιχειρηματικής Συνάντησης, το βράδυ της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020, στον κατάμεστο «Πολυχώρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Αναψυχής της Λυκόβρυσης».

Πιο συγκεκριμένα, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Νίκης Κεραμέως, δημάρχων των γειτονικών περιοχών, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, κας Λουκίας Κεφαλογιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, κ. Γιώργου Δημόπουλου και δεκάδων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Λυκόβρυση και την Πεύκη πραγματοποιήθηκε αυτή η Συνάντηση που διοργάνωσε ο δήμος και έχει τον μεγαλεπήβολο στόχο να δημιουργηθούν συνέργειες μεταξύ δήμου και επιχειρήσεων, οι οποίες θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Τ. Μαυρίδης: Θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες
Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Τάσος Μαυρίδης ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την τεράστια ανταπόκριση που έτυχε αυτή η πρωτοβουλία του δήμου, καθώς περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή κατοικούν στην περιοχή, προσήλθαν στην εκδήλωση. Ο δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά: “Είναι σημαντικό ότι γίνεται αυτή η πρώτη επικοινωνία. Δημιουργείται ένα υγιές περιβάλλον όπου υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στον δήμο και τις
επιχειρήσεις για το γενικό καλό. Μετά από την κρίση που ταλάνισε την χώρα μας μπορούμε πλέον να ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση.”

Π. Ιωάννου: Ο πρωτοστάτης αυτής της ιδέας
Ο άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να υλοποιηθεί αυτή η εξαιρετική ιδέας είναι ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου, αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, τα θέματα της επιχειρηματικότητας, ο οποίος ανακοίνωσε την δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας. Πρόκειται για ένα πληροφοριακό σύστημα που θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης – ενημέρωση ανέργων σε πραγματικό χρόνο για θέσεις εργασίας σε
επιχειρήσεις που βρίσκονται στην πόλη.
Όπως τόνισε ο κ. Ιωάννου πρόκειται για αυτόματη συνδυαστική διαδικασία, όπου αντιστοιχίζονται τα χαρακτηριστικά – από εργασιακή άποψη – του ενδιαφερομένου, με τις αναγγελλόμενες θέσεις εργασίας. Ακόμα ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για τη μεγάλη βοήθεια που προσέφεραν ενώ ειδική αναφορά έκανε στους δύο αντιπεριφερειάρχες, με τους οποίους η συνεργασία θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Α. Γεωργιάδης: “Επιτέλους δεν δαιμονοποιείται η επιχειρηματικότητα”
Με μεγάλο ενδιαφέρον το κοινό άκουσε τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αρχικά έδωσε πολλά συγχαρητήρια στον δήμο για αυτήν την δράση του και μετά εξέφρασε την ικανοποίησή του που πλέον μπορεί ένας δήμος να καλεί τους επιχειρηματίες και να μιλάνε αφού πλέον δεν δαιμονοποιείται η επιχειρηματικότητα. “Αυτό
είναι ένα από τα καλά που άφησε πίσω η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Στη συνέχεια ανέφερε ένα παράδειγμα που η τοπική αρχή αποτέλεσε εμπόδιο στην δημιουργία μίας μεγάλης επιχειρηματικής δραστηριότητας και πως ο χρόνος τα έφερε έτσι ώστε να αποδειχτεί ότι είχε κάνει ένα τεράστιο λάθος.

Ακόμη ο Υπουργός εξήρε την αποτελεσματικότητα της Αντιπεριφερειάρχη, Κας Κεφαλογιάννη, λέγοντας πως από προσωπική του εμπειρία έχει διαπιστώσει πως η κα Κεφαλογιάννη επιλύει σε χρόνο – ρεκόρ σοβαρά ζητήματα, όταν ό ίδιος, όπως είπε, θα χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να το καταφέρει. Σε αυτό το κλίμα ο Υπουργός τόνισε πως θα στηρίξει κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία.

Ν. Κεραμέως: Να συνδέσουμε την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, η οποία έκανε ειδική αναφορά στο τι θα πρέπει να αλλάξει στην εκπαίδευση ώστε να συνδεθεί με την αγορά εργασίας. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι ήδη από την νέα σχολική χρονιά επιστρέφει ο Σχολικός Επαγγελματικός προσανατολισμός για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ενώ θα ξεκινήσουν και θεματικά μαθήματα τα οποία θα αφορούν μεταξύ άλλων τον Εθελοντισμό, την Κυκλοφοριακή Αγωγή, τον Σχολικό Εκφοβισμό και την
ενημέρωση κατά των εξαρτήσεων.

Παράλληλα, η Υπουργός στάθηκε στην λάθος εικόνα που υπάρχει στη χώρα μας για τα Επαγγελματικά Λύκεια και ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε χώρες της Βόρειας και Δ. Ευρώπης, η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών επιλέγει να πάει σε Επαγγελματικά Λύκεια.

Λ. Κεφαλογιάννη: Θέλουμε να επεκταθεί και στους 12 δήμους του Β. Τομέα
“Είναι μία πάρα πολύ καλή ιδέα που θα πρέπει να εφαρμοστεί”, υπογράμμισε στην τοποθέτησή της η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, κα Λουκία Κεφαλογιάννη και εξήγησε πως η συνεργασία του δήμου με τις επιχειρήσεις θα λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών, που αυτός είναι ο τελικός στόχος.
Μάλιστα, από την θέση της ως Αντιπεριφερειάρχης του Β. Τομέα ενημέρωσε πως είναι σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο, κ. Ιωάννου ώστε να επεκταθεί αυτή η προσπάθεια και στους δώδεκα δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών.
Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για όλα αυτά που ειπώθηκαν και όλοι συμφώνησαν πως έγινε μία καλή αρχή και μία αγαστή συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει.

Πιστός στην ενημέρωση
Σε μία τέτοια σπουδαία στιγμή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Όμιλος Επιχειρήσεων Media Α. Κατωπόδης, ο οποίος ήταν ο χορηγός επικοινωνίας την σημαντικής αυτής διοργάνωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ