Όσα έγιναν στη συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δ. Λουκά

0

Η επιτάχυνση έργων και παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών του Λαυρίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δ. Λουκά.

Ο κ. Λουκάς υπογράμμισε ότι η διοίκηση του Δήμου αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων για παρεμβάσεις
στην περιοχή και εστίασε στην ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης έργων ύδρευσης, βιολογικού καθαρισμού, αποκατάστασης κτιρίων, αναπλάσεων χώρων πολιτισμού και πάρκων πρασίνου και αναψυχής, υλοποίησης δομών για την απασχόληση ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος προωθεί τη διαλογή στην πηγή και πρόσθεσε πως στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας και συμπράξεων θα ήταν πολύ ωφέλιμο για το περιβάλλον και τους πολίτες να χωροθετηθεί μονάδα επεξεργασίας και διαχείρισης βιοαποβλήτων. Όπως ανέφερε η χωροθέτηση μπορεί να γίνει σε έκταση περίπου 50 στρεμμάτων που είναι διαθέσιμη στην περιοχή και ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα επιδοτήσει αυτή τη δράση.

Όπως διευκρίνισε ο Περιφερειάρχης, στο σχεδιασμό της Περιφέρειας στο πλαίσιο διαδημοτικών συνεργασιών, προβλέπεται η κατασκευή μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης βιοαποβλήτων σε περιοχές της Αττικής και διαμήνυσε στον Δήμαρχο Λαυρεωτικής πως μόλις έρθει η σχετική μελέτη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, θα προγραμματιστεί η δρομολόγηση του.

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Β. Οικονόμου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος και συνεργάτες του Δημάρχου.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.