Με περισσότερους από 4.000 συμμετέχοντες ολοκληρώθηκε το 24ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους Ανατολικής Αττικής, αναδεικνύοντας τις αξίες του αθλητισμού και της συνεργασίας.
Με ιδιαίτερη επιτυχία έπεσε η αυλαία του 24ου Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους Ανατολικής Αττικής «Λαύριο 2026», το οποίο φιλοξενήθηκε στη Λαυρεωτική και συγκέντρωσε χιλιάδες αθλητές, συνοδούς και επισκέπτες. Για τέσσερις ημέρες, η περιοχή αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη δημιουργική έκφραση.
Περισσότεροι από 4.000 αθλητές και αθλήτριες από συλλόγους, σχολεία και αθλητικούς φορείς παρουσίασαν εντυπωσιακά προγράμματα, προβάλλοντας την αξία της συμμετοχής, της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας. Παράλληλα, οι πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις που πλαισίωσαν το φεστιβάλ ανέδειξαν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της διοργάνωσης.
Η επιτυχία του θεσμού βασίστηκε στη συνεργασία των φορέων, των εθελοντών, των συλλόγων και των εργαζομένων του Δήμου Λαυρεωτικής, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην άρτια διεξαγωγή των εκδηλώσεων και στην προβολή της περιοχής σε πανελλαδικό επίπεδο.
Το «παρών» έδωσαν προσωπικότητες του αθλητισμού και της δημόσιας ζωής, μεταξύ των οποίων ο Βλάσης Μάρας και η Μαρία Μαστρογιαννοπούλου, ενώ τη διοργάνωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων.
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς υπογράμμισε ότι η μεγάλη συμμετοχή και η ποιότητα των παρουσιάσεων επιβεβαιώνουν τη δυναμική του θεσμού, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον αθλητισμό και την εξωστρέφεια της περιοχής.