Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στο Δήμο Λαυρεωτικής ο Θ. Αυγερινός για τα 10 χρόνια της Ομοσπονδίας Παραλιακών Εξωραϊστικών & Εκπολιτιστικών Συλλόγων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Θανάσης Αυγερινός παραβρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση της Ομοσπονδίας Παραλιακών Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Λαυρεωτικής για τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία Κερατέας στην περιοχή Αγία Μαρίνα όπου ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Νικηφόρος Φραντζέσκος και τα Μέλη υποδέχθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη, αντάλλαξαν τις ευχές για το νέο έτος που ήδη διανύουμε και έκοψαν την καθιερωμένη πίτα.

Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις τόσο με το ΔΣ όσο και με τα Μέλη της Ομοσπονδίας για τα θέματα που επιδρούν καθημερινά στη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης παραλιακής περιοχής, όπως την εξέλιξη των μελετών για το σχέδιο πόλης, τη λειτουργία του βιολογικού Λαυρίου σε συνδυασμό με την προστασία των ακτών και του οικοσυστήματος, τη βελτίωση του οδικού δικτύου αλλά και της τοπικής
αστικής συγκοινωνίας, του κοινόχρηστου φωτισμού κ.α., θέματα που αντανακλούν τις αυξανόμενες ανάγκες μιας περιοχής που ο πληθυσμός της διαρκώς πολλαπλασιάζεται, αφού πλέον δεν είναι απλά παραθεριστική αλλά κατοικείται από πολύ μεγάλο αριθμό μόνιμων οικογενειών (πάνω από 1.500 βάσει της τελευταίας απογραφής).

Η Ομοσπονδία που λειτουργεί επισήμως από το 2010, λειτουργούσε αρκετά χρόνια πριν με τον άτυπο τίτλο του «Διασυλλογικού» και απαρτίζεται από τους Συλλόγους : ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΙ, ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ, ΣΥΡΙ, ΤΣΟΝΙΜΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ