Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή και το φετινό καλοκαιρινό camp του Δήμου Καισαριανής

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατά τη διάρκεια και των δύο περιόδων του καλοκαιρινού camp, με οδηγό την ανάγκη των παιδιών για ξεγνοιασιά, παιχνίδι αλλά και μάθηση, οι μικροί μας φίλοι έπαιξαν με το χρώμα δημιουργώντας τους δικούς τους πίνακες ζωγραφικής και μια ολόκληρη πολιτεία από χαρτόνια και κουτιά. Ήρθαν πιο κοντά με το βιβλίο, κάνοντάς το συστατικό μέρος των δραστηριοτήτων τους. Δοκίμασαν πληθώρα αθλημάτων ομαδικών και ατομικών, ενώ στο τέλος κάθε περιόδου προχώρησαν σε αντίστοιχα τουρνουά και αθλητικές επιδείξεις.
Καλλιέργησαν την αισθητική τους μέσα από τη μουσική, τις κατασκευές και το θεατρικό παιχνίδι. Ανακάλυψαν τα μουσικά όργανα κατασκευάζοντας τα δικά τους και εκπαιδεύτηκαν με την επίσκεψή τους στην Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής στους κανόνες προστασίας του Δάσους.
Όλα αυτά με κεντρικό τίτλο του φετινού camp το «Γνωρίζουμε τον κόσμο μας, τον κάνουμε καλύτερο». Με αυτό το θέμα όλες οι δραστηριότητες που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί είχαν σκοπό τα παιδιά να προσεγγίσουν επιστημονικά από όλες τις πλευρές τον κόσμο. Τα παιδιά εξερεύνησαν κάθε κομμάτι που περιβάλλει την ανθρώπινη κοινωνία και τη φύση και μέσα από αυτήν τη διαδικασία έμαθαν με τις γνώσεις που απέκτησαν ότι με τη δική τους συνεισφορά, όσο και να φαίνεται δύσκολο, ο κόσμος μας μπορεί να αλλάζει και να γίνεται καλύτερος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ