ΟΑΣΑ: Σχέδια για αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα

0

Την ανάγκη αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, κατά τη συνάντηση που είχε, από κοινού με τους Δημάρχους Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων-Καματερού, με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Γκόλια.

Επί τάπητος τέθηκαν η βελτίωση, η πύκνωση και η αναδιάρθρωση των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Επιπλέον, και μέχρι να επανεκκινηθούν οι διαδικασίες για την επέκταση της Γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ, συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας express γραμμής που θα συνδέει τις τρεις πόλεις με τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ «ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου: «Η συγκοινωνία είναι δημόσιο αγαθό που εξυπηρετεί, κυρίως, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και στόχος κάθε πολιτείας είναι να μεριμνά για τη διαρκή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών της. Κομβικής σημασίας σε αυτό είναι ο ανασχεδιασμός και η πύκνωση των δρομολογίων, γεγονός που θα αναβαθμίσει τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, την καθημερινότητα και συνεπώς την ποιότητα ζωής κατοίκων που το έχουν ανάγκη».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.