Ελάτε στην παρέα μας

Αγίων Αναργύρων - Καματερού

ΟΑΣΑ: Σχέδια για αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάγκη αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, κατά τη συνάντηση που είχε, από κοινού με τους Δημάρχους Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων-Καματερού, με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Γκόλια.

Επί τάπητος τέθηκαν η βελτίωση, η πύκνωση και η αναδιάρθρωση των δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Επιπλέον, και μέχρι να επανεκκινηθούν οι διαδικασίες για την επέκταση της Γραμμής 2 του ΜΕΤΡΟ, συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας express γραμμής που θα συνδέει τις τρεις πόλεις με τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ «ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου: «Η συγκοινωνία είναι δημόσιο αγαθό που εξυπηρετεί, κυρίως, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και στόχος κάθε πολιτείας είναι να μεριμνά για τη διαρκή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών της. Κομβικής σημασίας σε αυτό είναι ο ανασχεδιασμός και η πύκνωση των δρομολογίων, γεγονός που θα αναβαθμίσει τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, την καθημερινότητα και συνεπώς την ποιότητα ζωής κατοίκων που το έχουν ανάγκη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ