Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ρεπορτάζ: Τάσεις συρρίκνωσης της πλειοψηφίας Μπάμπαλου στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς να έχει περάσει πολύς καιρός από τις δημοτικές εκλογές και την ανάληψη καθηκόντων για τη νέα Θητεία, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος καταγράφει απώλειες για δεύτερη φορά.

Πρώτα έγινε στις δημαιρεσίες όπου είδαμε “αντιδράσεις”, το ίδιο συνέβη και τώρα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη εκπροσώπων του δήμου στις εκλογές της ΠΕΔΑ.
Αναλυτικά, ο Δήμος Ηρακλείου εκλέγει 3 εκπροσώπους για την ΠΕΔΑ με το δήμαρχο να εκλέγεται αυτοδικαίως.
Με βάση τον αριθμό των συμβούλων της παράταξης του Ν. Μπάμπαλου (15), θα έπρεπε να εκλεγούν (2) από Ν. Μπάμπαλο και ένας από την αντιπολίτευση.
Ωστόσο ο Ν. Μπάμπαλος πήρε 14 ψήφους έχοντας μια απώλεια, με αποτέλεσμα να εκλέξουν: Έναν (1) ο Δήμαρχος , έναν (1) η Παράταξη του Γ.Παπαδημητρίου, και έναν (1) του Π. Βλασσόπουλου.

Παρασκήνιο με εξελίξεις και προσποιήσεις Μπαρμπούνη
Από την παράταξη του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου είχαμε τέσσερις υποψηφιότητες όπου έλαβαν από 9 ψήφους οι, Γιώργος Πέτρου και ο Νίκος Σπυρόπουλος όπου θα παραστεί ο Πέτρου μετά από κλήρωση. Επίσης, έλαβαν: Ν.Μπαρμπούνης 5,Κ. Γεωργοπούλου 3.
Το ρεπορτάζ στο παρασκήνιο, δείχνει ότι δόθηκε γραμμή για τους δύο πρώτους και φυσικό είναι γιατί είναι άνθρωποι του στενού κύκλου του δημάρχου Ηρακλείου. Ο Νίκος Μπαρμπούνης, που όπως λένε οι κακές γλώσσες είναι σε “απόσταση” από το δήμαρχο τον τελευταίο καιρό, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να συμμετέχει όπου “σκόρπισε” τη γραμμή που είχε δοθεί από το δήμαρχο και τελικά κατάφερε να δείξει μια σημαντική παρουσία εντός της παράταξης αποκομίζοντας προτιμήσεις από συμβούλους της διοίκησης που δεν ακολούθησαν κατά γράμμα τη γραμμή Μπάμπαλου.

Άνοδος για Παπαδημητρίου που συνεχίζει να “χτίζει” εντός των τειχών
Ο Γιώργος Παπαδημητρίου προσελκύει κόσμο από την πρώτη στιγμή της νέας θητείας όχι μόνο στην πόλη, αλλά και εντός του δημοτικού συμβουλίου και αυτό φάνηκε και τώρα, από την πρώτη μυστική ψηφοφορία, όπου σύμβουλος από την παράταξη του δημάρχου σήκωσε αντάρτικο “φλερτάροντας” με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ποιο είναι το εκλογικό μέτρο
Το εκλογικό μέτρο για την ανάδειξη των εκπροσώπων είναι ο αριθμός ψήφων συνδυασμού διά το συνολικό αριθμό έγκυρων – παρόντων επί τον αριθμό 3
Π.χ. Ο Μπάμπαλος πήρε, 14: 30 Χ 3 = 1,39 (υπόλοιπο 0,39)
Ο Βλασσόπουλος 5 : 30 Χ 3 = 0,49 (υπόλοιπο 0,49)
Αν ο Μπάμπαλος έπαιρνε 15 : 30 Χ 3 = 1.50 (υπόλοιπο 0,50, δηλαδή μεγαλύτερο του 0,49, άρα θα έπαιρνε την έδρα από το Βλασσόπουλο.

Αναλυτικά έλαβαν οι συνδυασμοί:
ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ: 14
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: 6
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: 5
ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ: 3
ΤΖΙΒΑ: 2
ΚΚΕ: ΛΕΥΚΟ

Ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι του δήμου στις εκλογές της ΠΕΔΑ
Τελικά οι εκπρόσωποι του δήμου Ηρακλείου είναι οι, Γιώργος Πέτρου, Γιώργος Παπαδημητρίου, Παντελής Βλασσόπουλος δηλαδή 2 από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας και ένας από το χώρο του δημάρχου, όπου ναι μεν δηλώνει ανεξάρτητος, αλλά κινείτε συνήθως κατά περίπτωση και αυτό έχει εξοργίσει κομματικά στελέχη από όλους τους χώρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ