Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Παραιτήθηκε και η Μαρία Παντερή από την παράταξη του Νίκου Μπάμπαλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως σας είχαμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση μετά την ανεξαρτητοποίηση του κου Γιάννη Φίλανδρου στα χέρια μας έφτασε και η επιστολή παραίτησης από την κα Μαρία Παντερή. Η κα Παντερή μέσω αυτής, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της προς τον δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο κάνοντας λόγο για διάψευση των προσδοκιών της από τις αρχές της διαφάνειας, της συνεργασίας, και της  συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων αλλά και στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Με αυτό το κείμενο η κα Παντερή κλείνει δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να παλεύει ως ανεξάρτητη για τις αρχές της. Προφανώς από την παράταξη Ηράκλειο Ανθρώπινη πόλη αλλά και από τον Δήμαρχο κο Νίκο Μπάμπαλο αναμένονται αντιδράσεις.

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Προς   Προεδρείο  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου  Ηρακλείου  Αττικής

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά την πλήρη διαφωνία μου με την πρόταση της Διοίκησης  για τον συντελεστή του Φ.Η.Χ, όπως  καταγράφηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ στις 22-11-2018 και την καταψήφιση του Προϋπολογισμού στη συνεδρίαση του Δ.Σ στις 28-11-2018,  ο κώδικας αξιών μου,  μου επιβάλλει  να αποχωρήσω από τη δημοτική ομάδα και την παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ  και να υπηρετήσω εφεξής τους συνδημότες μου από  τη θέση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου.

Η απόφασή μου αυτή οφείλεται πλην του Φ.Η.Χ βεβαίως και σε μια σειρά διαφωνιών με την ασκούμενη πολιτική  σε πολλά καίρια  ζητήματα . Πρώτιστα όμως   δεν ταιριάζουν στη λογική μου  και δεν με εκφράζουν  εκείνες  οι πρακτικές,  οι συμπεριφορές και οι μεθοδεύσεις   παλαιάς κοπής    που ενώ  επανειλημμένα είχαμε στο παρελθόν   στηλιτεύσει  αποτέλεσαν πυξίδα της πορείας μας .

Με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις  υποσχόμασταν  να ανοίξουμε ένα καινούργιο κύκλο κόντρα   στο κατεστημένο το παλιό και το φθαρμένο. Τότε  διακηρύσσαμε με στόμφο μια διαφορετική φιλοσοφία ,μια άλλη αντίληψη στην άσκηση της Διοίκησης  με επίκεντρο τον πολίτη ,μέσα από τις αρχές της διαφάνειας,  της συνεργασίας, και της  συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων και στη ιεράρχηση των προτεραιοτήτων .

Δυστυχώς η πραγματικότητα  διέψευσε τις προσδοκίες μου και  οι αντοχές μου εξαντλήθηκαν. Μου είναι αδύνατο να προσποιούμαι πλέον ότι δεν βλέπω και δεν ακούω τι συμβαίνει γύρω μου. Μου προκαλεί αφόρητη θλίψη να συντηρώ πλάνες  και   να επικροτώ επιλογές για δράσεις και έργα  που στοχεύουν κυρίως  στην επικοινωνιακή προβολή και όχι στις πραγματικές ανάγκες της πόλης μας. Δεν μου ταιριάζει  να συμμετέχω τυπικά και μόνο σε μια δημοτική ομάδα  στην οποία η διαφορετική άποψη  δεν έχει  θέση και η συνέπεια, ο σεβασμός  και ο καθαρός λόγος περιττεύουν.

Η συμμετοχή μου στα δημοτικά πράγματα έχει μοναδικό γνώμονα την  αγάπη μου για το Ηράκλειο  την πόλη που μεγάλωσα, έζησα, και ζω. Εργάστηκα πάντοτε με συνέπεια,  ανιδιοτέλεια και ήθος   για όφελος  της πόλης μας μακριά από παζάρια και συμφωνίες για καρέκλες και αξιώματα, χωρίς εξαρτήσεις και αγκυλώσεις γεγονός που μου επιτρέπει να λογοδοτώ αποκλειστικά και μόνο  στους συμπολίτες μου  που με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και σε εκείνους που με τις θέσεις μου και την εν γένει συμπεριφορά μου εκφράζω  .

Θέλω  λοιπόν να τους διαβεβαιώσω ότι από τη θέση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου θα στηρίξω εκείνες τις προτάσεις  που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες γατί θέλουμε και  μας αξίζει η πόλη μας να είναι, σύγχρονη, καθαρή,  φιλική και ανθρώπινη με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.-

Ηράκλειο Αττικής  4-12-2018

Μαρία Παντερή-Ηλιάδη”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ