Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ν. Μπάμπαλος, Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και διαμορφώνουμε τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε για να στηρίξουμε τον κοινωνικό ιστό»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος μίλησε αποκλειστικά στον Χ-τύπο μεταξύ άλλων για το πώς έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στην πόλη μετά την έξαρση του νέου κορωνοϊού και την επιβολή των μέτρων προστασίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Χ-τύπο:

Για την κατάσταση στον Δήμο μετά την επιβολή των μέτρων προστασίας

“Οι Ηρακλειώτες δείχνουν να ανταποκρίνονται στα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού καθώς, έχουν καταλάβει, ότι είναι απαραίτητα προκειμένου να περιορίσουμε τα κρούσματα, κυρίως δε, τις απώλειες των συνανθρώπων μας. Από την εικόνα που έχουμε οι ίδιοι, πραγματοποιώντας ελέγχους με την Δημοτική Αστυνομία αυτές τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων αλλά και συνομιλώντας με την Ελληνική Αστυνομία, ελάχιστοι είναι εκείνοι που βγαίνουν από το σπίτι χωρίς να έχουν μαζί τους την βεβαίωση μετακίνησης (σε χαρτί ή sms), χωρίς δηλαδή να έχουν κάποιο σημαντικό λόγο για να μην μείνουν στις οικίες τους.

Από εκεί και πέρα, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει δημιουργήσει, από τις πρώτες ημέρες του προαιρετικού ακόμα περιορισμού των μετακινήσεων, έναν άρτιο μηχανισμό ανταπόκρισης και δράσης ώστε να βοηθήσει τους κατοίκους της πόλης που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι (ή πλέον δεν πρέπει) μεταφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προσφέροντας κάθε δυνατή συνδρομή κατ’ οίκον. Στο site μας iraklio.gr μπορούν να βρουν τους τρόπους επικοινωνίας αλλά και εξυπηρέτησης.

Γιατί, πλέον, έχουμε προσαρμόσει και τις δημοτικές υπηρεσίες ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν απομακρυσμένα των πολίτη είτε ηλεκτρονικά, μέσα από τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου, είτε τηλεφωνικά. Στο δημαρχείο δεχόμαστε μόνο υποθέσεις που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν αλλιώς και αυστηρά μετά από ραντεβού με τον πολίτη.”

Σχετικά με την ανταπόκριση των δημοτών στην κατάσταση αυτή

“Πέραν των ατομικών μέτρων προστασίας που, όπως προαναφέραμε, τα τηρούν οι Ηρακλειώτες Μένοντας Σπίτι, τόσο ο μηχανισμός υποστήριξης, όσο και το δίκτυο εξυπηρέτησης έχουν καθημερινά αρκετά αιτήματα από κατοίκους της πόλης. Ήδη έχουμε χτυπήσει την πόρτα εκατοντάδων συμπολιτών μας, πηγαίνοντάς τους πακέτο με είδη σπιτιού και φάρμακα, ενώ εξίσου πολλές είναι και οι γραφειοκρατικές υποθέσεις που έχουμε διεκπεραιώσει χωρίς να χρειάζεται ο δημότης να έρθει στις δημοτικές υπηρεσίες. Όλα αυτά, όλες μας οι δράσεις, συμβάλλουν στο να κυλήσουν αρκετά πιο ομαλά οι πρωτόγνωρες ημέρες που ζούμε, να μην νιώσει κανείς μόνος του και, παρότι μέσα στο σπίτι, κανείς απομονωμένος.”

Τέλος, για τις πρωτοβουλίες του Δήμου με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών και των ευπαθών ομάδων

“Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και, ανάλογα, διαμορφώνουμε τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε για να στηρίξουμε τον κοινωνικό ιστό. Το βήμα παραπάνω το έχουμε κάνει από την πρώτη στιγμή. Για παράδειγμα: από τις πρώτες ημέρες που έκλεισαν οι δημοτικές δομές όπως τα ΚΑΠΗ, δεν περιμέναμε να μας πάρουν οι ηλικιωμένοι προκειμένου να μας πουν πώς θέλουν να τους βοηθήσουμε, αντίθετα, είμαστε εμείς εκείνοι που παίρνουμε τηλέφωνο σε τακτική, σταθερή βάση για να έχουμε εικόνα των αναγκών τους.

Επίσης, πραγματοποιήσαμε έγκαιρα, πριν την απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων, διανομή προϊόντων στους δικαιούχους των προγραμμάτων της Κοινωνικής Υπηρεσίας, ενώ κρατάμε σε επιφυλακή το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο για να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου χρειάζεται.

Τέλος, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση των νοσοκομείων για ενίσχυση των αποθεμάτων σε αίμα, πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 26 Μαρτίου εθελοντική αιμοδοσία με τη συμμετοχή δεκάδων Ηρακλειωτών που μας βοήθησαν να χαρίσουμε ζωή σε συνανθρώπους μας που, ειδικά αυτή την περίοδο, το έχουν απόλυτη ανάγκη.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ