Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέες ενέργειες για την ανέγερση σχολικών εγκαταστάσεων σε Ηράκλειο Αττικής και Περιστέρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Άλλο ένα σημαντικό βήμα επετεύχθη για την επιτάχυνση των διαδικασιών ανέγερσης νέας πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό σχολείο Ν. Ηρακλείου Αττικής και εγκαταστάσεων στο 10ο  ΓΕΛ Περιστερίου. 

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και των Δημάρχων Περιστερίου Α. Παχατουρίδη και Ν. Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλου,  υπεγράφησαν στα γραφεία της ΚτΥπ Α.Ε. η σύμβαση εκτέλεσης του έργου ανέγερσης πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό Ν. Ηρακλείου προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ και η σύμβαση εκπόνησης Μελετών για το 10ο ΓΕΛ Περιστερίου, προϋπολογισμού 479.249 €.

Οι σχετικές αποφάσεις υπεγράφησαν από τον  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε.  Θ.Γιάνναρη, τους δημάρχους  Περιστερίου Α. Παχατουρίδη και Ν. Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλο και εκπροσώπους των αναδόχων. Παρόντες στην υπογραφή ήταν επίσης ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, οι Αντιπεριφερειάρχες Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου Α. Θεοδωράκος, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Ν. Ηρακλείου Σ. Χατζηβασίλογλου και υπηρεσιακά στελέχη.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Ν. Ηρακλείου Αττικής κ. Ν. Μπάμπαλος δήλωσε σχετικά: “Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για το Ηράκλειο γιατί μετά από το μεγάλο σεισμό στην Πάρνηθα το 1999 εκτός από τεράστιες ανθρώπινες απώλειες είχαμε και τεράστιες ζημιές σχεδόν σε όλα τα κτίρια. Ένα από αυτά τα δημόσια κτίρια που αντιμετώπισαν προβλήματα ήταν και το 4ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου. Πέρασαν τόσα χρόνια για να είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στους συμπολίτες μας ότι ξεκινάμε την ανέγερση μιας νέας πτέρυγας και ξέρετε αυτό δεν έγινε τυχαία. Από το 2014 όταν και είχα την τιμή να εκπροσωπώ την πόλη μας, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάναμε με τους συνεργάτες μου είναι να δούμε τι καλύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε με τα σχολεία μας και ειλικρινά μέχρι το 2019 έβρισκα κλειστές πόρτες παντού. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γ. Πατούλη καθώς για δεύτερη φορά σε αυτή τη θητεία η συνδρομή της Περιφέρειας ήταν καθοριστική. Εκτός από τη χρηματοδότηση της προσθήκης της νέας πτέρυγας του τέταρτου δημοτικού σχολείου μετά από το νέο σεισμό του 2019 όταν ζήτησα τη συνδρομή της Περιφέρειας με αίτημα 1,5 εκατομμύριο για την αποκατάσταση των ζημιών, ο Περιφερειάρχης μου απάντησε θετικά επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά προηγούνται». Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον Πρόεδρο της ΚτΥπ,  καθώς και τα στελέχη των υπηρεσιών. Αισθάνομαι πραγματικά ότι για πρώτη φορά κάποιος ασχολήθηκε σοβαρά με το πρόβλημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας.”

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης δήλωσε: “Όπως ξέρετε είμαι 20 χρόνια συνεχόμενα δήμαρχος. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάζομαι με τον ΟΣΚ και την ΚτΥπ. Οφείλω να επισημάνω ότι με τη νέα ηγεσία των κτηριακών υποδομών έχω διαπιστώσει μία άλλη ταχύτητα επίλυσης των προβλημάτων της παιδείας. Ευχαριστώ θερμά τόσο τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ο οποίος με συνέπεια και με σταθερά βήματα συμβάλει στην βελτίωση των υποδομών των πόλεων μας, όσο και τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε. και της Περιφέρειας για τη συνδρομή τους στον εκσυγχρονισμό των σχολικών μας κτιρίων. Ως Δήμαρχοι καθημερινά βρισκόμαστε κοντά στους πολίτες και στις γειτονιές των πόλεων μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εισπράττεις την ικανοποίηση των πολιτών ως εκπρόσωπος μιας καλύτερης Ελλάδας, ενός καλύτερου δήμου. Όπως λέω στους συμπολίτες μου το καλύτερο Περιστέρι δεν είμαι εγώ ο δήμαρχος, αλλά τα παιδιά μας, τα παιδιά σας για τα οποία όλοι μας θα πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ