Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ηράκλειο Αττικής: Καλούν το Νίκο Μπάμπαλο να αποδεικνύει τη διαφάνεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Χάνει τον ύπνο του ο Δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος σε μια πολύ δύσκολη προεκλογική περίοδο στο Ηράκλειο Αττικής, με πολλά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει, όπως την κάθοδο εννέα υπολογίσιμων υποψηφίων, τις αποτυχημένες προσπάθειες επικοινωνιακής πολιτικής και πολλά άλλα.

 

Με αίτηση στο πρωτόκολλο του δήμου, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 και με τις υπογραφές δώδεκα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, καλείται να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο.Ο σημερινός δήμαρχος έδειξε, ότι τελικά δεν είναι αυτός που μπορεί να ενώσει και να ηγηθεί της επόμενης ημέρας, στο δύσκολο περιβάλλον του Κλεισθένη, που απαιτεί συνεργασίες, με ένα σχήμα υπεύθυνης διοίκησης, αφού με την συμπεριφορά του έχει όλη την αντιπολίτευση απέναντί του.

Σε «απολογία» ο Δhμαρχος Ηρακλείου Αττικής

Με αυτά και εκείνα, κατάφερε όχι μόνο να μην του έχουν εμπιστοσύνη αλλά και να τον καλούν να βγάλει στο φως όλες τις δαπάνες των δημοτικών επιχειρήσεων από «σήμερα» μέχρι και τις 31 Ιουλίου.

Από τα παρακάτω θέματα ουσίας που απαιτούνται να συζητηθούν, το πρώτο είναι η υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη, ζητώντας του «εξηγήσεις» για την πρόσφατη παρουσίαση μελέτης, αξίας 250,000 ευρώ, που χαρακτηρίστηκε από δημοτικούς συμβούλους αλλά και πολίτες ως προεκλογικό πυροτέχνημα, για να «ψήσει» δυσαρεστημένους κατοίκους της Πολυτεχνείου αφού ποτέ δεν ικανοποίησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις προς αυτούς.

Ουσιαστικά, καλείται ο δήμαρχος ενόψει προεκλογικής περιόδου, να πάρει απόφαση να αναρτώνται όλες οι δαπάνες στο διαύγεια ανεξαρτήτως ποσού, για τις δημοτικές επιχειρήσεις “ΚΕΑΕΔΗΑ” και “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ” λόγω των τελευταίων γεγονότων που κατεγράφησαν. Προφανώς είναι δίκαιο αίτημα, αλλά να θυμίσουμε πως εμείς, παρόλο τις αποκαλύψεις για τη σύμβαση “σκάνδαλo” και της εισαγγελικής παραγγελίας που κατατέθηκε από το Γιάννη Φίλανδρο, για να βγουν στο φως τα πάντα, όχι μόνο σοβαρή και υπεύθυνη απάντηση δεν πήραμε, αλλά μόνο απειλές από το δήμαρχο και λάσπη από μαϊμού προφίλ στα social media.

Η πρότασή μας βέβαια αλλά και η επιθυμία μας, επειδή έχουμε καλή πίστη και εμπιστοσύνη σε κάθε διοίκηση, είναι να δοθούν στη δημοσιότητα, τα πάντα, πάσης φύσεως δαπάνες και οι αναθέσεις προς εταιρείες, ιδιώτες και γιατί έγιναν αυτές, μέχρι και οι υπερωρίες του προσωπικού του δήμου και των προϊσταμένων, οι κρίσεις που καθυστερούν να γίνουν, να δούμε και τα προσόντα του καθενός από αυτούς, αν έχουν δίκαια τέτοια θέση σήμερα, αφού εμείς επιθυμούμε να πάνε οι παρατάξεις σε έναν ξεκάθαρο προεκλογικό αγώνα.

Πάντως, πέρα από τις διεργασίες της αντιπολίτευσης εμείς θα ψάχνουμε, όπως πάντα κάνουμε σε κάθε διοίκηση τόσα χρόνια, από σήμερα και προς τα πίσω, δηλαδή μέχρι και τις 1/09/2014 που ανέλαβε τη διοίκηση η δημοτική αρχή. Να είστε σίγουροι ότι αυτό θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε και μέχρι την ώρα της κάλπης, θα έχετε γνώση αλλά και ευθύνη για το τι θα ψηφίσετε.

Τα θέματα προς συζήτηση είναι τα εξής:

Α. Συζήτηση και ενημέρωση του Σώματος, επ’ αφορμής των προμελετών υπογειοποίησης της Μ. Μερκούρη, ενημέρωση για την πορεία αυτών, ιδίως αναφορικά με τα κάτωθι θέματα:

  • Κόστος έργου. Να γίνει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση ως προς το πως προκύπτει το ποσό των 13 εκ ευρώ, σε τι συνίσταται και τι αυτό περιλαμβάνει, καθώς και εάν αυτό αφορά σε κατασκευαστικό κόστος ή σε ποσό δημοπράτησης.
  • Κατά τον χρόνο (18-24 μήνες) που θα απαιτηθεί για την κατασκευή, εάν έχουν προβλεφθεί συγκεκριμένα μέτρα για να μην κλείσουν οι παρακείμενες ή άλλως επηρεαζόμενες επιχειρήσεις ;
  • Αν έχει αξιολογηθεί το ενδεχόμενο μείωσης της εμπορικότητας της οδού Πολυτεχνείου από τον περιορισμό της διέλευσης ;
  • Έχει αξιολογηθεί το θέμα της ηχορύπανσης και της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας κυρίως στην έξοδο της σήραγγας στην οδό Κηφισιάς η οποία θα είναι σύμφωνα με τη μελέτη στο μέσον του πρώτου οικοδομικού τετραγώνου, ιδιαίτερα λόγω της διέλευσης φορτηγών αλλά και μοτοσικλετών με μεγάλες ταχύτητες ;
  • Δεδομένου του μεγάλου ύψους της σήραγγας (4,50 m.), η οποία καθιστά δυνατή τη διέλευση όλων των τύπων οχημάτων και του γεγονότος ότι η διαδρομή θα είναι εξαιρετικά ελκυστική λόγω της μη ύπαρξης εμποδίων αλλά και της μη πληρωμής διοδίων, έχει αξιολογηθεί η πρακτική δυνατότητα αποτροπής της διέλευσης οχημάτων βαρέους τύπου και αν ναι ποια είναι αυτή ;
  • Αν υποθέσουμε ότι το έργο ολοκληρώνεται, στις ώρες αιχμής η διέλευση των 1.800 – 1.900 οχημάτων/ ώρα σημαίνει 30 οχήματα/ λεπτό, 1 όχημα/ 2 δεύτερα. Η κυκλοφορία αυτή πρέπει να διοχετευθεί προς την οδό Κύμης- Σπύρου Λούη ή Βεΐκου . Στην διαδρομή αυτή παρεμβάλλονται δύο φράγματα α) το φανάρι της Φιλοθέης και β) το φανάρι της Κύμης. Στο πρώτο εμπόδιο μπορεί να δοθεί λύση – όχι εύκολα αλλά μπορεί – με αλλαγή των χρόνων που έχουν σήμερα οι σηματοδότες. Αν όμως διοχετεύσουμε κυκλοφορία προς την Σπύρου Λούη, ας υποθέσουμε 60 οχήματα με δίλεπτη διάρκεια στον σηματοδότη της Φιλοθέης, τότε στο δεύτερο φράγμα της Κύμης επειδή η προτεραιότητα ανήκει κατά ιεράρχηση στην κατεύθυνση Σπύρου Λούη προς Κύμης αριστερά και Κύμης προς Σπύρου Λούη επίσης αριστερά, η στάση οχημάτων στην οδό Μαρίνου Αντύπα θα έχει πολλαπλασιαστεί σε μεγάλο μήκος. Εκτίμηση σε ώρες αιχμής τουλάχιστον 200-250 μέτρα επί της οδού Μαρίνου Αντύπα. Ερωτάται: α) αν οι κατά τα άνω σκέψεις ευσταθούν, β) αν έχουν ληφθεί υπόψιν κατά την σύνταξη της προμελέτης, γ) αν έχουν αξιολογηθεί και αν υπάρχει πρόταση αποτροπής της πιο πάνω κατάστασης.
  • Τι προβλέπεται να γίνει σε σχέση με τις κυλιόμενες σκάλες του σταθμού ΗΣΑΠ;
  • Αν τυχόν η προβλεπόμενη κατασκευή διέρχεται ή επηρεάζει ιδιοκτησία ΗΣΑΠ και αν έχει γίνει σχετική συζήτηση για την (τυχόν) συναίνεσή του.
  • Αν ισχύει η δήλωση των μελετητών ότι οι τελικές μελέτες θα είναι έτοιμες περί τις αρχές Μαρτίου 2019 ;

Β. Λόγω προεκλογικής περιόδου και κατά την διάρκεια αυτής: 1) να αναρτηθούν στην “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” όλες οι πληρωμές, ανεξαρτήτως ποσού, που έχουν πραγματοποιηθεί από την ΚΕΑΕΔΗΑ ΑΕ και από την Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας (ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ) από 1-1-2019 έως σήμερα και 2) από σήμερα και έως την 31-7-2019 να αναρτώνται στην ¨ΔΙΑΥΓΕΙΑ¨, όλες οι δαπάνες των ανωτέρω φορέων, ανεξαρτήτως ποσού, προ της πληρωμής αυτών.

Γ. Ανακοινώσεις

 

 

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Δωρα

    22 Μαρτίου 2019 at 7:01 πμ

    Ε βέβαια να μη ρίξουμε λάσπη στον ένα και μοναδικό δήμαρχο του Ηρακλείου που επιτέλους έπραξε έργο μετά από τουλάχιστον 20 χρόνια…ντροπή σας!!! Τουλάχιστον να μην κρύβεστε πίσω από το όνομα της ιστοσελίδας,έχετε και όνομα!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ