Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Εκδήλωση για το μπλόκο της Καλογρέζας στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρωί της Κυριακής 17/3, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδελφείας, Ν. Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, παρουσία του Δημάρχου Ν. Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, τελέστηκε μνημόσυνο για τους 22 εκτελεσθέντες αντιφασίστες στην Καλογρέζα από τους Γερμανούς. Τα 22 παλικάρια, ανθρακωρύχοι στην πλειονότητά τους, είναι στις πρώτες σειρές του μαρτυρολογικού καταλόγου των ανθρώπων, που με την προσωπική αυτοθυσία τους μάς έδειξαν το δρόμο της αντίστασης.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε η Παράταξη “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μανούρη στη μνήμη των Ηρώων που εκτελέστηκαν υπέρ πατρίδος. Παρούσα στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των εκτελεσθέντων η υποψήφια δημοτική σύμβουλος της “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” Βασιλική Μελέτη, αλλά και πλήθος υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης. 

 Μετά τις ομιλίες και την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των 22 νέων εργατών, ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Νέας Ιωνίας. Συγκινητικά και τα τραγούδια της Χορωδίας Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ελένη Αυλωνίτου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Ιωνίας Φιλίππα Αθυμαρίτου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ξενοφών Κυριακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κανλής και Σάββας Χατζηκωνσταντίνου, αλλά και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της Ν. Ιωνίας. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών, προσφυγικών και αθλητικών σωματείων της πόλης, αλλά και πολλοί απλοί δημότες που τίμησαν τη μνήμη των εκτελεσθέντων της Καλογρέζας

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ