Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου: “Στην πανδημία του κορωνοϊού απαντάμε με αλληλεγγύη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μήνυμα στήριξης εν μέσω των δύσκολων καιρών που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στέλνει η δημοτική παράταξη “Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου”.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ήδη ορατές στην κοινωνία και στην εργασία, δημιουργώντας ευρεία κοινωνική και οικονομική αναστάτωση.  Η ταχύτατη αύξηση των κρουσμάτων και κατ’ επέκταση των θανάτων παγκοσμίως  αναδεικνύουν  την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και του Κοινωνικού Κράτους.

Από την άλλη πλευρά, το κλείσιμο των σχολείων, η απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο εγκλεισμός στα σπίτια, οξύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, αυξάνουν τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ απομονώνουν ακόμη περισσότερο τους κοινωνικά αδύναμους.

Το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής, με συνέπεια στις αρχές του δηλώνει την αλληλεγγύη του στους  ευάλωτους πολίτες της πόλης μας που πλήττονται περισσότερο από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης. Βρισκόμαστε διακριτικά δίπλα στους γείτονες μας που έχουν ανάγκη, ενημερώνουμε τις ανάλογες υπηρεσίες του δήμου για την βοήθεια που πρέπει να τους παραστεί και συμπληρώνουμε ανάλογα αν χρειαστεί και εμείς. Επιθυμούμε να έρθουμε σε επαφή με κάθε συνάνθρωπό μας που μπορεί με κάποιο τρόπο να βοηθήσει.

Η ανάγκη για εγρήγορση είναι πιο έντονη από ποτέ.

Μένουμε σπίτι και ψύχραιμοι αλλά όχι  αμέτοχοι.

Τηρούμε τις οδηγίες των δημόσιων αρχών, δεν υποκαθιστούμε τις κοινωνικές δομές της πολιτείας και του Δήμου μας, αντιθέτως τις ενισχύουμε με τις δράσεις μας  και βοηθήσουμε  και εμείς.

Είμαστε στη διάθεση όσων επιθυμούν τη στήριξή μας και στη διάθεση όποιων θέλουν να ενισχύσουν αυτή μας την προσπάθεια.

Δεν ξεχνάμε τον διπλανό μας, τους γύρω μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  

Δημιουργούμε πλατύ Δίκτυο Αλληλεγγύης και στήριξης στην πόλη μας.

Μένουμε όρθιοι!  Μένουμε άνθρωποι!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ