Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών

0

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος και βασικός κύκλος δράσεων καταπολέμησης κουνουπιών από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής με παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας στα στρατηγικά σημεία της πόλης (δηλαδή φρεάτια, πράσινο και όπου υπάρχει υγρό στοιχείο).

Οι ενέργειες για τη φετινή χρονιά ξεκίνησαν αρχές Απριλίου και συμπληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες. Θα ακολουθήσουν τακτικές επισκέψεις των εντομοκτόνων συνεργείων σε ένα κύκλο ανά 20, περίπου, ημέρες προκειμένου να επαναλαμβάνεται η δράση όπου χρειαστεί ενώ, ενισχυτικά με τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής, θα γίνεται έλεγχος και στα ρέματα της πόλης.

Μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του φαινομένου:
– Απομακρύνουμε τα στάσιμα νερά σε κάθε σημείο του χώρου μας, όπως σε άδεια δοχεία, βαρέλια, ελαστικά κτλ.
– Φροντίζουμε να κρατάμε καθαρές τις υδρορροές, αλλά και κάθε κανάλι νερού ώστε αυτό να απορρέει.
– Προσέχουμε για διαρροές σε σωληνώσεις ή εξωτερικές βρύσες.
– Μικρές ή μεγάλες λακκούβες στο χλοοτάπητα ή σε άλλα σημεία του κήπου που μπορούν να συγκρατήσουν νερό θα πρέπει να παραγεμιστούν με χώμα ή να φροντίσουμε ώστε να αποστραγγίζουν καλά.
– Δεν ποτίζουμε υπερβολικά τις γλάστρες μας.
– Όπου χρειάζεται να υπάρχει νερό (όπως ποτίστρες, γούρνες κτλ) φροντίζουμε να το ανανεώνουμε συχνά.
– Παιδικές πισίνες, κουβαδάκια ή άλλα παιχνίδια που συνήθως αφήνονται μόνιμα στην αυλή ή στον κήπο θα πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία ώστε να μην μαζεύουν το νερό της βροχής.
– Κουρεύουμε τακτικά το γκαζόν και περιποιούμαστε την χαμηλή βλάστηση όπου είναι πυκνή για να μην φωλιάζουν εκεί κουνούπια.

Πιθανά σημεία εστιών σε ιδιωτικούς χώρους: Πιατάκια γλάστρας, κουβάδες – τενεκέδες για πότισμα, ποτίστρες για γάτες/ σκύλους, μεταχειρισμένα λάστιχα, τούβλα, τσιμεντόλιθοι, δεξαμενές νερού, σιντριβάνια, φρεάτια με ρολόγια νερού, φρεάτια γενικά, σχάρες σε γκαράζ (ειδικά υπόγεια), υδρορροές χαλασμένες, χαλασμένα συστήματα ποτίσματος.

Οι παραπάνω οδηγίες θα κοινοποιηθούν στους πολίτες από την καμπάνια ενημέρωσης του Δήμου μέσα από τη διανομή φυλλαδίων, τα δημοτικά ηλεκτρονικά μέσα κτλ.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.