Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δήμος Ηρακλείου: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Μπαρμπούνης

Δημοσιεύθηκε

στις

O δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Μπαρμπούνης, ανακοίνωσε ότι  ανεξαρτητοποιείται από τη Δημοτική Παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη», αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που επιλέγει να λειτουργεί η Δημοτική Αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρμπούνης, στην ανακοίνωση αποχώρησής του από τη Δημοτική Παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη», επισήμανε ότι δεν υπάρχει πλέον κοινό όραμα με την Διοίκηση του Δήμου και εν συνεχεία έκανε λόγο για “κουρασμένη” Δημοτική Αρχή που επαναλαμβάνεται και απομακρύνεται από τους πολίτες, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “δεν είναι λίγες οι φορές που έχω διαφωνήσει δημόσια, έχω κάνει προτάσεις και έχω διατυπώσει απόψεις, οι οποίες όχι απλά δεν υιοθετούνται αλλά δεν λαμβάνονται καν υπόψη”.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους δημότες του Ηρακλείου ότι θα συνεχίσει να μάχεται για το καλό της πόλης και των κατοίκων της ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, καταλήγοντας στό ότι “σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε η Αυτοδιοίκηση καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όλοι μας έχουμε ευθύνη ώστε να συμβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη βελτίωση των τόσο δυσχερών συνθηκών”.

Για όσους παρακολουθούν τα κοινά και τα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής η είδηση δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς ο κ. Μπαρμπούνης αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα ήρθε σε αντιπαράθεση με μέλη της Διοίκησης για διάφορα θέματα που απασχολούν την πόλη και ήταν πλέον φανερό ότι οι απόψεις του ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με εκείνες της Διοίκησης του κ. Μπάμπαλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μπαρμπούνη 

“Με την ανακοίνωσή μου αυτή θα ήθελα να σας κοινοποιήσω την απόφασή μου να υποβάλω Αίτηση Ανεξαρτητοποίησης από τη Δημοτική Παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη». Μετά από χρόνια σύμπλευσης ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε διαφορετικά μονοπάτια.
 
Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του συνδυασμού μας αλλά και τον κ. Νίκο Μπάμπαλο προσωπικά για την τιμή να συμπεριληφθώ στην ομάδα αυτή, καθώς επίσης και όλους τους συμπολίτες μου που με τιμήσατε με την ψήφο σας.
Ο σημαντικότερος λόγος που υπαγόρευσε τη συγκεκριμένη απόφασή μου είναι ότι πλέον το κοινό μας όραμα για το Δήμο Ηρακλείου δεν είναι κοινό.
Η κοινωνία μας απαιτεί λύσεις και ενέργειες
– άμεσες,
– αποτελεσματικές,
– σύγχρονες,
– ανθρωποκεντρικές.
Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή μοιάζει να κουράστηκε, να επαναλαμβάνεται και κυρίως να μην ακούει με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από τους πολίτες.
Θεωρώ ότι
• Η συστημική αντίληψη διοίκησης του Δήμου μας δεν μου ταιριάζει.
• Ο χειρισμός των θεμάτων της Διοικούσας Αρχής δεν με βρίσκει σύμφωνο, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς παρακολουθώντας μια συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
• Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω διαφωνήσει δημόσια, έχω κάνει προτάσεις και έχω διατυπώσει απόψεις, οι οποίες όχι απλά δεν υιοθετούνται αλλά δεν λαμβάνονται καν υπόψη.
• Είναι ξεκάθαρο ότι η παλαιάς κοπής αντιμετώπιση των θεμάτων δεν είναι επαρκής και δεν συνάδει με τη δική μου προσέγγιση και τη δική μου οπτική για τα θέματα του Δήμου.
Έκρινα λοιπόν ηθικό και σωστό να ανεξαρτητοποιηθώ και να συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.
Σας διαβεβαιώνω ότι θα ανταποκριθώ στην ευθύνη που μου έχετε αναθέσει με την ψήφο σας και θα συνεχίσω να είμαι η «φωνή» όλων σας. Θα συνεχίσω να διεκδικώ και να εκφέρω γνώμη, να εκφέρω τις απόψεις σας και να εργάζομαι, όπως άλλωστε κάνω τόσα χρόνια για το κοινό μας συμφέρον, το συμφέρον του Δήμου μας. Αυτή η διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια με εξελίσσει και μου δίνει το κουράγιο να συνεχίζω.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε η Αυτοδιοίκηση καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όλοι μας έχουμε ευθύνη ώστε να συμβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη βελτίωση των τόσο δυσχερών συνθηκών.
Δημοτικός Σύμβουλος
Ηρακλείου Αττικής
Νικόλαος Μπαρμπούνης”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ