Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Γιατί καθυστέρησαν οι θέσεις διοίκησης στο Ηράκλειο Αττικής. Διεργασίες, παρασκήνιο και προτεραιότητες

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέρασε ένας χρόνος και στους δήμους εδώ και μία εβδομάδα, οι δημοτικές αρχές φρεσκάρουν τις θέσεις διοίκησης, εν όψει έκτακτων μέτρων λόγω COVID 19 προσπαθώντας να κερδίσουν τη μάχη, χρησιμοποιώντας όλες τους τις δυνάμεις.

Όι δήμαρχοι ο ένας μετά τον άλλον τοποθετούν νέα πρόσωπα στις θέσεις, κυρίως αντιδημάρχων, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν, εξαντλώντας οι περισσότεροι το δικαίωμά τους στον αριθμό των θέσεων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Στο δήμο Ηρακλείου Αττικής παρατηρήσαμε καθυστέρηση στην ανακοίνωση αντιδημαρχιών και λέμε καθυστέρηση διότι από το ρεπορτάζ οι συζητήσεις του Νίκου Μπάμπαλου με τους συμβούλους του έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου επιμένει να λύσει τα φλέγοντα θέματα του δήμου, βλέποντας επίσης να βάζει όλες της τις δυνάμεις να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς ελλείψεις και με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται λόγω κορονοϊού.

Στενοί συνεργάτες του δημάρχου, λένε ότι, στο Νίκο Μπάμπαλο του δίνουν σιγουριά οι μέχρι τώρα επιλογές του και δεν έχει στα σχέδιά του να κάνει πολλές αλλαγές αφού οι επιλογές του, στην πρώτη χρονιά από τη δεύτερη θητεία του, πέτυχαν τους στόχους τους και όπως διαδίδεται με αθλητικό όρο, ομάδα που πάει καλά δεν αλλάζει εύκολα.

Ουσιαστικά, στο παρασκήνιο το ρεπορτάζ λέει ότι, ο Νίκος Μπάμπαλος, μένοντας ευχαριστημένος από τους συνεργάτες του στις θέσεις ευθύνης και αφού έχει εξαντλήσει όλες τις επαφές με συμβούλους του την προηγούμενη περίοδο, κυρίως τις τελευταίες εβδομάδες, θα συνεχίσει με ελάχιστες αλλαγές, φρεσκάροντας την “ομάδα” με προσθήκες κάποιων νέων, δίνοντάς τους την ευκαιρία και σε αυτούς να προσφέρουν.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο αριθμός των αντιδημάρχων θα ανεβεί στους 7 με αξιοποίηση νεοεισερχόμενων προσώπων, όπως ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Μπάρμπας και πιθανό είναι το σενάριο, να δοθεί θέση διοίκησης σε άτομο που ανήκει σε παράταξη της αντιπολίτευσης.

Τέλος, θα δούμε να συνεχίζουν πολλοί ίδιοι αντιδήμαρχοι, με κάποιους να έχουν αυξημένες αρμοδιότητες, δείχνοντάς τους ο δήμαρχος ότι είναι ευχαριστημένος μέχρι σήμερα από τη δουλειά τους.

Ο δήμαρχος δείχνει να επιμένει στις επιλογές του χωρίς να θέλει να ρισκάρει. Αναμένοντας τις ανακοινώσεις στην συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, πιθανόν την Δευτέρα 14/9 το βράδυ, εκτός απροόπτου, όπου κα θα λυθούν οι απορίες μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ