Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Γ. Παπαδημητρίου – Π. Βλασσόπουλος: “Ενωμένοι, ενώνουμε περισσότερους” – Εκλογική συστράτευση των παρατάξεων “Ηράκλειο Μαζί” και “ΑΚΕΠ” [Εικόνες & Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κεντρικό αφήγημα: “Ενωμένοι, ενώνουμε περισσότερους” οι παρατάξεις “Ηράκλειο Μαζί” και “ΑΚΕΠ” με επικεφαλής τους κ.κ. Γιώργο Παπαδημητρίου και Παντελή Βλασσόπουλο ανακοίνωσαν τη συστράτευσή τους ενόψει των δημοτικών εκλογών του επόμενου χρόνου.

Σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της παράταξης “Ηράκλειο Μαζί” και στην οποία ο ενθουσιασμός του κόσμου, που βρέθηκε εκεί, ξεχείλιζε οι δύο άνδρες ανακοίνωσαν το σκεπτικό της απόφασής τους και μίλησαν για το τι επιδιώκει να πετύχει αυτή η συνεργασία.

Στο “τεχνικό” κομμάτι ενημέρωσαν πως θα μείνουν ως έχουν οι δύο παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο μέχρι τις εκλογές και η ένωση θα γίνει προεκλογικά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος στον χαιρετισμό του στάθηκε στα πολλά οφέλη που έχουν οι διοικήσεις συνεργασίας. Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο για πολλά χρόνια δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Γιώργος Μαστοράκος ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τα κοινά αλλά σημείωσε πως στηρίζει την παραπάνω συνεργασία. Ακόμη μίλησε η επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών, δημοτική σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής, κα Αιμιλία Τζίβα, η οποία στάθηκε περισσότερο στο ότι θα πρέπει να υπάρχει πολιτικός πολιτισμός ανάμεσα στις παρατάξεις της πόλης.

Γ. Παπαδημητρίου: “Τίποτα πιο επιτακτικό από την ανάγκη και πιο δυνατό από την επιθυμία”

Ακολούθησαν οι ομιλίες των δύο επικεφαλής των παρατάξεων. Πρώτα ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου ανέφερε: “Δύο δημοτικές παρατάξεις “Ηράκλειο μαζί” και “ΑΚΕΠ”, ενεργοί πολίτες και αιρετοί εκπρόσωποι από διαφορετικές αφετηρίες, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έναν κοινό στόχο, μια επιλογή καρδιάς και δουλειάς.

Επιδιώκουμε με έναν ευρύτατο διάλογο, τους επόμενους μήνες, με όλες και όλους τους Δημότες, να συνθέσουμε μια μεγάλη συμμαχία πολιτών με στόχους που ο διάλογος και η συμφωνία των συμπολιτών μας θα καταγράψει και θα προτεραιοποιήσει.

Μια συμμαχία πολιτών:

  • Στέρεη και δημιουργική γιατί γεννιέται από την συμφωνία σε ένα νέο πρόγραμμα θέσεων και αρχών για τα νοικοκυριά μας, για τις γειτονιές μας, για την πόλη μας, για το Δήμο μας.

  • Ενωτική και δημοτική γιατί εκφράζει μια μεγάλη πλειοψηφία συμπολιτών, ανεξαρτήτως αφετηριών, ιδεολογικών απόψεων και κομματικών ταυτοτήτων, που δεν χρειάζονται, γιατί διαιρούν αντί να πολλαπλασιάζουν. Πλειοψηφία που συμμετέχει στον σχεδιασμό και την εφαρμογή λύσεων στο Δήμο μας.

  • Ισχυρή και αποτελεσματική γιατί δεν εξαιρεί κανέναν συμπολίτη, γιατί κανείς δεν περισσεύει. Όλοι μπορούν να συμβάλλουν με προτάσεις και έργα, αλλά και καμιά δημοτική αρχή δεν μπορεί να πετύχει, εάν δεν εκφράζει με πράξεις τους πολλούς και εάν οι πολλοί δεν υποστηρίζουν τις δράσεις της.

  • Νικητή στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με μοναδικό στόχο να πετύχουμε μια μεγάλη αλλαγή, μια ουσιαστική βελτίωση, στην καθημερινότητά μας, στις γειτονιές μας, στο Δήμο μας.

Στο Ηράκλειο γνωριζόμαστε, λίγο πολύ, όλοι. Είμαστε συνεργάτες, φίλοι, συμμαθητές, γείτονες, συγγενείς. Καθημερινά έχουμε και αναπτύσσουμε ισχυρές συναισθηματικές σχέσεις μεγαλώνοντας στις ίδιες γειτονιές, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες δυσκολίες, δίνοντας κοινούς αγώνες, αλληλοεπιδρώντας μεταξύ μας και φτιάχνοντας κοινές προσδοκίες.

Γι’ αυτό πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Ηράκλειο, με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο, θα εξυπηρετηθεί πιο αποτελεσματικά με μια πλατιά συμμαχία πολιτών υπηρετώντας το καλό των δημοτών, στηριζόμενη στην δικαιοσύνη, την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, την ειλικρίνεια, τη διαφάνεια, την αισιοδοξία, την αγάπη στην πόλη και την πίστη στις δυνατότητες και τα δικαιώματα των πολιτών της.

Τα τελευταία 10 χρόνια, η δημοτική αρχή, παρόλες τις προσπάθειές της, δεν κατάφερε να υπηρετήσει αποτελεσματικά ούτε την ανάγκη. Η διαφορά μας μαζί τους δεν είναι οι προθέσεις αλλά η θεώρηση των πραγμάτων και η απόφαση για καθημερινή σκληρή δουλειά.

Εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο επιτακτικό από την ανάγκη αλλά και τίποτα πιο δυνατό από την επιθυμία.

Θέλουμε να είμαστε στο πλάι του κάθε πολίτη όχι μόνο σε αυτό που έχει ανάγκη, αλλά και σε εκείνο που επιθυμεί, στα θέλω του.

Τις επόμενες εβδομάδες, μήνες θα οργανώσουμε έναν διάλογο με όλες και όλους. Για να ανταλλάξουμε απόψεις, για να συνθέσουμε ιδέες, για να προγραμματίσουμε δράσεις, για να θέσουμε προτεραιότητες.

Σε αυτήν την προσπάθεια για το Δήμο μας, κανένας πολίτης δεν είναι ακροατής ή θεατής. Στην πόλη μας, ο Ηρακλειώτης και η Ηρακλειώτισσα θα είναι Πρωταγωνιστές.”

Π. Βλασσόπουλος: Συνεργαζόμαστε φανερά, πάνω από το τραπέζι.

Ακολούθησε η ομιλία του πρώην δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελή Βλασσόπουλου, ο οποίος είπε: “Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ, ως φίλοι και συνεργάτες, για να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας και την από κοινού κάθοδό μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Παπαδημητρίου. Αυτό που μας ώθησε να συνεργαστούμε είναι, πάνω και πρώτα απ’ όλα, η αγάπη για την πόλη μας, το Ηράκλειο, την πόλη στην οποία μεγαλώσαμε και ζούμε, εμείς και τα παιδιά μας. Μια, κατά το παρελθόν, καταπράσινη, ήσυχη πόλη με κοινωνική συνοχή, που σήμερα ασφυκτιεί από τα σύγχρονα προβλήματα των μεγαλουπόλεων και, παράλληλα, κινδυνεύει από παραλείψεις και λάθη να γίνει αβίωτη.

Χωρίς να επιδιώκουμε να κινδυνολογήσουμε και χωρίς καταλογίζουμε σκοπιμότητα σε κάποιον από τη διοίκηση του δήμου προσωπικά, άλλωστε είναι πολιτικές οι διαφωνίες μας, οφείλουμε να αναδείξουμε ότι ο τρόπος λειτουργίας του δήμου, έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, σύμφωνα με τις δικές μας ιδέες, αξίες και φιλοσοφία. Πιστεύουμε στην πολιτική διοίκηση του δήμου που:

-είναι πάνω και πέρα από διαχωρισμούς, κομματικές αποχρώσεις, περιθωριοποιήσεις, εμπάθεια, φανατισμό και αλαζονεία.

-Υποστηρίζει και προωθεί την κοινωνική συνοχή, πολυεπίπεδα και μακροπρόθεσμα, με έμφαση στους κοινωνικά ευάλωτους πολίτες, στους νέους και τις νέες και τις ανάγκες τους.

-Θέτει την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων ως προϋπόθεση για την πραγματοποίηση έργων, σε μικρή ή μεγαλύτερη κλίμακα, σε όλες τις γειτονιές του Ηρακλείου.

-Επιδιώκει την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή όλων και ιδίως των νέων, μέσα από τις προτάσεις τους, που θα υλοποιούνται από τον δήμο με κοινές δράσεις.

-Πιστεύει στον διάλογο, σέβεται έμπρακτα τη γνώμη και τις ανάγκες των δημοτών και οι αποφάσεις που λαμβάνονται πηγάζουν από τη σύνθεση των απόψεων όλων των εμπλεκομένων, χωρίς αποκλεισμούς κοινωνικών ομάδων και συλλογικοτήτων.

-Σχεδιάζει μακροπρόθεσμα, ιεραρχεί και υλοποιεί έργα σύμφωνα με τη σπουδαιότητά τους, και αιτιολογεί επιλογές που μπορούν να δημιουργήσουν παρανοήσεις, όσον αφορά τη διαφάνεια των διαδικασιών, τη σκοπιμότητα, τον τρόπο υλοποίησης και χρηματοδότησής τους.

-Λειτουργεί με διαφάνεια, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, με ορθολογισμό αλλά και με ευαισθησία. Με σεβασμό στη διαφορετικότητα, με σεβασμό προς ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο δήμο και τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Σε όσα προανέφερα, έχουμε κοινή οπτική και πορεία με τη Δημοτική Παράταξη «Ηράκλειο Μαζί» και τον επικεφαλής της, Γιώργο Παπαδημητρίου, και, παράλληλα, έχουμε κοινή τοποθέτηση σε θέματα που αφορούν την ποιοτική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, συμφωνούμε σε ενέργειες και δράσεις που είναι αναγκαίο να γίνονται για το συμφέρον της πόλης, και τις πραγματοποιούμε από κοινού, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του δήμου και της πόλης μας.

Κλείνοντας, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η Παράταξη «ΑΚΕΠ -Συνεργαζόμενοι» θα παραμείνει αυτόνομη στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

Έτσι:

√ Ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με τον Γιώργο 18 μήνες πριν τις εκλογές, με δική μας πρωτοβουλία.

√ Συνεργαζόμαστε φανερά, πάνω από το τραπέζι.

√ Και το σημαντικότερο; Θέτουμε αυτή τη συνεργασία στην κρίση των Δημοτών.

Παράλληλα, παραμένουμε πρόθυμοι σε προτάσεις, σκέψεις, ιδέες και συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, με πρόσωπα και φορείς, ώστε όλοι μαζί να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την επόμενη μέρα, με σκοπό να παραδώσουμε στη νέα γενιά ένα καλύτερο Ηράκλειο.”

“Τρίτη και τυχερή”

Μετά τις τοποθετήσεις των δύο ανδρών ο λόγος δόθηκε στους δημοσιογράφους. Ξεχώρισε η ερώτηση για το αν αυτή η τρίτη φορά που βρίσκονται μαζί ο κ. Παπαδημητρίου και ο Βλασσόπουλος (ήταν μαζί στις εκλογές του 2006 και του 2014) θα είναι η “φαρμακερή, για να απαντήσει ο κ. Παπαδημητρίου πως αυτή θα είναι η “τρίτη και τυχερή” και η αίθουσα να σειστεί από το χειροκρότημα του κοινού, το οποίο βρισκόταν κατά δεκάδες έξω από τα γραφεία. Σε ερώτησή μας για το αν αναμένονται κάποιες ακόμα συνεργασίες με άλλες παρατάξεις οι δύο επικεφαλής το άφησαν ορθάνοιχτο, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι το πιθανότερο σενάριο. Στις πιο κλασσικές ερωτήσεις για το ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης, αναφέρθηκαν στο κυκλοφοριακό, στα προβλήματα με τις σχολικές μονάδες, στους κοινόχρηστους χώρους, στην Κύμης και στην πολιτική για το πράσινο που ακολουθεί η διοίκηση με αποτέλεσμα να μειώνεται στην πόλη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον κ. Παπαδημητρίου να δηλώνει σίγουρος πως η προσπάθεια αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την εκλογική νίκη και το κοινό να ξεσπά για μία ακόμη φορά σε δυνατά χειροκροτήματα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ