Ηρακλείου Αττικής
Βανδαλισμοί στο 3ο Λύκειο Νέας Ιωνίας: Σπασμένοι τοίχοι και κλεμμένα υλικά-φωτογραφίες

Βανδαλισμοί στο 3ο Λύκειο Νέας Ιωνίας: Σπασμένοι τοίχοι και κλεμμένα υλικά. Αναστάτωση στη σχολική κοινότητα της Νέας Ιωνίας, εισβολές αγνώστων για δύο συνεχόμενες νύχτες – Άμεση κινητοποίηση του Δήμου και της ΕΛ.ΑΣ.
Σε σκηνές καταστροφής αντίκρισαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές το 3ο Λύκειο Νέας Ιωνίας το πρωί της Δευτέρας, μετά από δύο συνεχόμενες εισβολές βανδάλων στο σχολικό συγκρότημα κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν σοβαρές φθορές, κλονίζοντας την αίσθηση ασφάλειας και προκαλώντας έντονη ανησυχία τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στην τοπική κοινωνία.
Την πρώτη νύχτα, οι δράστες έσπασαν τμήμα του τοίχου του σχολείου με βαριοπούλες, ενώ τη δεύτερη, εισέβαλαν στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν υλικά συντήρησης και χρώματα. Εκτός από την κλοπή, προχώρησαν και σε βανδαλισμό των υλικών, διασπείροντάς τα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, προκαλώντας περαιτέρω φθορά.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε άμεσα στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Άμεση ήταν και η αντίδραση της δημοτικής αρχής. Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης μετέβη στο σημείο και ζήτησε τη σύγκληση Επιτροπής Διαχείρισης από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, ενώ σε επικοινωνία του με το γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έλαβε δέσμευση για ενίσχυση των μέτρων φύλαξης στην περιοχή, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα.
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Μαρίλλη Κουλουριώτη, σε δήλωσή της, τόνισε:
«Η επαναλαμβανόμενη εισβολή στο 3ο Λύκειο συνιστά προσβολή όχι μόνο στη σχολική περιουσία αλλά και στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία και στην ασφάλεια των μαθητών μας. Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες από κάθε δημοκρατική κοινωνία.
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας δεσμεύεται για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου. Παράλληλα, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, την Ελληνική Αστυνομία και τους Συλλόγους Γονέων, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση της φύλαξης των σχολικών μονάδων, με στόχο να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.
Οι σχολικές αίθουσες είναι χώροι γνώσης, πολιτισμού και ασφάλειας – όχι στόχοι καταστροφής».
Το περιστατικό φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη για καλύτερη φύλαξη των σχολικών κτιρίων, ιδιαίτερα σε περιόδους που παραμένουν αφύλακτα, και επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα της προστασίας της δημόσιας εκπαίδευσης από φαινόμενα βίας και καταστροφών.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν