Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

ΑΚΕΠ Συνεργασία: Παρέμβαση για τις αποφάσεις σχετικά με την αγορά του Φιξ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση όπου σχολιάζει τον τρόπο χρηματοδότησης για την αγορά του κτήματος Φιξ από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής εξέδωσε η ΑΚΕΠ Συνεργασία, με αφορμή το τελευταίο Δ.Σ.

Αναλυτικά επισημαίνει τα εξής: “Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες έκπληκτοι την σχεδόν εμμονική προσπάθεια του κ. Μπάμπαλου και των πολιτικών ακολούθων του, να χρεώσουν το Δήμο με υπέρογκο δανεισμό, 7.000.000 ευρώ περίπου, για τα επόμενα 15 χρόνια, εκχωρώντας μέρος από τους δημοτικούς φόρους, για την απόκτηση του κτήματος Φιξ, την ώρα που όλες οι παρατάξεις έχουμε συμφωνήσει στην αναγκαιότητα απόκτησης του κτήματος Φιξ από δημόσιο φορέα και καλούμε συνεχώς τον κ. Μπάμπαλο να αναζητήσουμε όλοι μαζί μορφές χρηματοδότησης.

Αναγκασθήκαμε, μετά τις συνεχείς αρνήσεις του κ. Μπάμπαλου, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να κάνουμε τις σχετικές ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα δημόσια δέσμευση από το Βήμα της Βουλής ότι το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού ξεκινά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα διαδικασία απόκτησης και αξιοποίησης του κτήματος Φιξ. Μετά από αυτήν την εξέλιξη τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης καλέσαμε τον κ. Μπάμπαλο στο δημοτικό συμβούλιο της 28-7-2021 να σταματήσει προσωρινά την διαδικασία του δανεισμού – υπερχρέωσης του Δήμου, προκειμένου να αφήσουμε το περιθώριο ώστε να υλοποιηθούν οι σχετικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Ο γνωστός για τον σεβασμό προς την διαφορετική άποψη κ. Μπάμπαλος ήταν για μια ακόμα φορά ανένδοτος. Προτιμά, για λόγους πολιτικού καπρίτσιου και αυτοπροβολής – εν απουσία ουσιαστικού έργου επί μια οκταετία – να χρεώσει αποκλειστικά τους κατοίκους του Ηρακλείου με υπέρογκο δανεισμό, για ένα κτήμα το οποίο θα το χαίρονται οι κάτοικοι όλου του βορείου τομέα της Αττικής και μάλιστα την στιγμή που έχει ήδη εξαγγελθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, κυβερνητική βούληση απόκτησης του κτήματος Φιξ, με πόρους του κεντρικού Κράτους, χωρίς επιβάρυνση του Δήμου.

Όπως ειπώθηκε και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο από δημοτικούς συμβούλους, η εμμονή στον δανεισμό του κ. Μπάμπαλου είναι τουλάχιστον ύποπτη. Καλούμε τον κ. Μπάμπαλο να πάψει να συμπεριφέρεται με αποκλειστικό γνώμονα τα μικροπαραταξιακά και προσωπικά του οφέλη και να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για την απόκτηση του κτήματος Φιξ, με κρατική χρηματοδότηση.

ΝΑΙ στην απόκτηση του Κτήματος ΦΙΞ
ΌΧΙ στην υπερχρέωση του Δήμου και των Δημοτών του Ηρακλείου

ΑΚΕΠ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ