Ελάτε στην παρέα μας

Ζωγράφου

Νίκη των δημάρχων Χαλανδρίου και Ζωγράφου – Παύει η δίωξή τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομόφωνα απάλλαξε το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τους Δημάρχους Χαλανδρίου, Σ. Ρούσσο, και Ζωγράφου, Τ. Καφατσάκη, καθώς και τις Δ/ντριες Διοικητικού των 2 Δήμων, που διώκονταν επειδή το 2014 αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για τον “επανέλεγχο” των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων για την υποτιθέμενη αξιολόγηση του τότε υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, η οποία θα οδηγούσε στην απόλυση 6.500 εργαζομένων στους OTA της χώρας.
Απαλλαγή των κατηγορουμένων ήταν η Εισαγγελική πρόταση, με σκεπτικό βασισμένο στη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών, και το δικαστήριο μετά από διάσκεψη ανακοίνωσε την (ομόφωνη) αθωωτική απόφαση.
Η απόφαση στηρίχτηκε στο Άρθρο 100 του Ν.4483/2017, γνωστό και ως πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, του ΥΠΕΣ, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από τη Βουλή, και προβλέπει την οριστική παύση πειθαρχικών και ποινικών διώξεων Δημοτικών Υπαλλήλων και Δημάρχων, για τη μη χορήγηση στοιχείων εργαζομένων.
Στον Δήμαρχο συμπαραστάθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι στον δήμο Χαλανδρίου, κάτοικοι της πόλης, οι αντιδήμαρχοι και οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων.

Δήλωση του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου
“Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του δήμου, τους επικεφαλείς όλων των δημοτικών παρατάξεων που παρευρέθηκαν στο δικαστήριο καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην σημερινή απόφαση. Ιδιαίτερα τους Ν. Κωνσταντόπουλο και Στάθη Χατζόπουλο για την καθοριστική τους υπεράσπιση.
Η παραπομπή στη δικαιοσύνη με την βαριά κατηγορία της “παράβασης καθήκοντος” υπηρετούσε μια πολιτική επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιό της για χιλιάδες απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων.
Η έμπρακτη ανυπακοή σε αυτό το σχέδιο, ήταν υποχρέωσή μας, όχι μόνο πρός τους εργαζόμενους του δήμου μας, αλλά και στους πολίτες που θα έβλεπαν να καταρρέουν κρίσιμες δημοτικές υπηρεσίες.
Ο αγώνας για τοπική αυτοδιοίκηση, επαρκώς στελεχωμένη με μόνιμο προσωπικό, χωρίς ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ικανή να προσφέρει στους δημότες σύγχρονες και επαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, συνεχίζεται”.

Δήλωση της δημάρχου Ζωγράφου, Τ.Καφατσάκη
«Με τη σημερινή αθωωτική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, παύει οριστικά η διαδικασία δίωξής μας .
Η δίωξη αυτή ξεκίνησε το 2014, όταν δεν παραδώσαμε στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης επι Κ. Μητσοτάκη, στοιχεία για τον «επανέλεγχο με νέες προϋποθέσεις και κριτήρια σε βάθος 20ετίας» των συμβάσεων των εργαζομένων που μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ/Παυλόπουλου.
Τότε, κάποιοι «μπέρδεψαν» την άρνησή μας αυτή με τον έλεγχο για πλαστά πτυχία ο οποίος έγινε κανονικά και όποια τέτοια περίπτωση υπήρχε στο δήμο Ζωγράφου, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου, τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες που παρευρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους.
Αποκλειστικός γνώμονας των ενεργειών μου ήταν και είναι η εξυπηρέτηση του γενικότερου κοινωνικού συμφέροντος και η συνέχιση της δυνατότητας του Δήμου Ζωγράφου να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους κατοίκους της πόλης μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ