Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του Δημάρχου Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων έγινε ο Απολογισμός έτους 2016 του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη που περιελάμβανε και στοιχεία για την παρούσα κατάσταση του Δήμου και της προοπτικής του.
Τον Απολογισμό παρακολούθησαν ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς, Δήμαρχοι και πολλοί αυτοδιοικητικοί της περιοχής, προσωπικότητες του τόπου και πλήθος κόσμου.
Με βάση την επιταγή του σχετικού νόμου ο Απολογισμός του Δημάρχου εξελίχθηκε ως ο νόμος προβλέπει ως Δημοτικό Συμβούλιο με το συντονισμό και τον έλεγχο της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευαγγελίας Μπουσίου. Παρόντες στο Δ.Σ. του Απολογισμού ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας: Μπούσουλα – Χάνου Αρχοντία, Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης, Βιλιώτης Ηλίας, Μασμανίδου Αικατερίνη, Τσουχνικάς Ηλίας, Βορέας Σεβαστός, Παλαιοδήμος Άγγελος, Κυβέλλου Παναγιώτα, Μούστρης Παναγιώτης, Αποστολόπουλος Θεόδωρος, Μουαμελετζής Γεώργιος, Κιτσούλης Ελευθέριος, Μιχαλέλης Δημήτριος, Κοντουλάκος Ελευθέριος, Κολιός Μιχαήλ, Ζώης Ιωάννης, Μωραϊτης Κωνσταντίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Φειδοπιάστης Αντώνιος, οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μπούρας Βασίλειος και Αποστολάκος Δημήτριος (απαρτία).
Παρευρέθηκαν επίσης οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Νέας Πεντέλης κ. Εμμανουήλ Μιχελακάκης και Πεντέλης κ. Ιωάννης Ζούνης. Επίσης οι Τοπικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας Δ.Κ. Μελισσίων: Φρατζής Απόστολος, Δούκα-Λασηθιωτάκη Μαρία, Μιχαλοπούλου Σταυρούλα, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Κ. Νέας Πεντέλης: Πανδράς Άγγελος και Λεμπετσόγλου Σταύρος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Κ. Πεντέλης: Σουτάδη Χρυσούλα, Γεωργόπουλος Κανέλλος και ο Τοπικός Σύμβουλος  της ελάσσονος μειοψηφίας Δ.Κ. Νέας Πεντέλης Κωνσταντόπουλος Δημήτριος.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε:
– Στις βασικές αρχές λειτουργίας της διοίκησής και στη διοικητική σύνθεση του Δήμου από το 2016 και μέχρι σήμερα.
– Στην επίτευξη με βάση την στοχοποίηση των αποτελεσμάτων κατά Γραφείο και Διευθύνση (Γραφείο Δημάρχου-Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών- Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών-Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Λειτουργιών Πόλης-Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών-Διεύθυνση Υποδομών Πόλης- Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Διεύθυνση Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας).
Μετά το κλείσιμο που απολογισμού ο Δήμαρχος ευχαρίστησε προσωπικά την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και όλα τα στελέχη του Συνδυασμού του για την προσφορά τους στον Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης που λειτούργησε διοικητικά και οικονομικά με εσωτερικό έλεγχο, στοχοποίηση και αξιολόγηση. Δήλωσε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα του επαγγελματισμού και της άριστης κατάρτισης των στελεχών του Δήμου που η διοίκηση Στεργίου πέτυχε πιστή και στην αρχή ότι επενδύουμε στην εκπαίδευση και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων.

Για την επίπονη σύνταξη των στοιχείων του απολογισμού ευχαρίστησε την Προϊσταμένη του Γραφείου του κ. Όλγα Δουκάκου και τους Διευθυντές των Διευθύνσεων όπως παρακάτω:
-Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών την κ. Αγγελική Κούκουνα η οποία συνταξιοδοτήθηκε την 30-12-2016 και από 1-1-2017 έχει αναλάβει η κα Παναγιώτα Κουλάκου.
-Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών την κ. Βασιλική Καπετσώνη
-Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Λειτουργιών Πόλης τον κ. Ιωάννη Ξανθάκο
-Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών τον κ. Αναστάσιο Χρηστίδη
-Διεύθυνση Υποδομών Πόλης τον κ. Αναστάσιο Χρηστίδη
-Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την κ. Ιωάννα Μπούσια
-Διεύθυνση Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) τον κ. Σοφοκλή Αδριανό.
-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας τον κ. Ιωάννη Ξανθάκο.
-Για τα θέματα των Δημοτικών Επιχειρήσεων τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Δημάρχου και Δημοτικό Σύμβουλο Πεντέλης κ. Παναγιώτη Μούστρη.
-Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης τον Πρόεδρο μέχρι την 28-3-2017 κ. Άγγελο Παλαιοδήμο.
-Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Μούστρη.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε τέλος ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η διοίκηση και τα αποτελέσματα που έχει σύντομα και μετά το οριστικό ξεχρέωμα των παλαιών υποχρεώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων θα ξεκινήσει σταδιακά και η ελάφρυνση των κατοίκων- δημοτών του Δήμου από τα τέλη και τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ