Ελάτε στην παρέα μας

Ελληνικού - Αργυρούπολης

Ο Γ. Κωνσταντάτος στο Χ-τύπο: “Ο στόχος μας είναι πάντα ο δημότης και η ευημερία του”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα οφέλη των κατοίκων του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης από την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό αναφέρθηκε αρχικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Χ-τύπο ο δήμαρχος της περιοχής και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος.

Στη συνέχεια, μιλώντας και με την ιδιότητα του Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Υμηττού (ΣΠΑΥ), ο κ. Κωνσταντάτος περιέγραψε την προετοιμασία που γίνεται ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ακόμη, ο δήμαρχος απάντησε για το πρωτόγνωρο – για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα της χώρας μας -, τακτικό Συνέδριο που πραγματοποιεί η παράταξη που ηγείται προκειμένου να εκλέξει τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντάτος απάντησε και για το αν θα διεκδικήσει και τρίτη θητεία στο δήμο ελληνικού – Αργυρούπολης.

 

Αναλυτικά, η συνέντευξη του δημάρχου έχει ως εξής:

 

Όταν κάποιος μιλάει για το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης αυτομάτως ο νους του τρέχει στο Ελληνικό και την επένδυση που γίνεται σε αυτό. Από την αρχή ήσασταν υπέρμαχος για την υλοποίηση της επένδυσης. Έχει αλλάξει αυτό;

Η επένδυση του Ελληνικού αποτελεί θέμα συζήτησης στην καθημερινή ατζέντα πολλών συμπολιτών μας. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η παράταξή μας στήριξε από την πρώτη στιγμή το έργο και είμαστε ευτυχείς που προχωρά και που ο Δήμος μας θα έχει εντός αυτής ενεργό και δυναμικό ρόλο.

Αξίζει να σας αναφέρω ότι ο Φορέας Διαχείρισης Κοινοχρήστων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, του οποίου είμαι Πρόεδρος έχει την διαχείριση και την εποπτεία όλων των κοινοχρήστων χώρων, υποδομών, έργων και εξοπλισμού εντός του Ακινήτου, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά της διοίκησης λειτουργιών, της συνήθους τακτικής και έκτακτης συντήρησης αυτών και κάθε άλλης σχετικής υπηρεσίας, εξαιρουμένης της έκτασης του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής (ΜΠΠΑ) και φυσικά στους ρόλους του είναι η αποκλειστική είσπραξη και διαχείριση οποιωνδήποτε ανταποδοτικών τελών και αναλόγων χρεώσεων.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή εστιάζουμε στα οφέλη που οι δημότες μας θα τύχουν, αλλά και όλοι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου. Θα σας αναφέρω ενδεικτικά ένα κορυφαίο γεγονός, προσωπικό μου όνειρο και των Ποντίων της περιοχής που είναι η ανέγερση του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων. Τα σχέδια ήδη παρουσιάστηκαν στο παγκόσμιο κοινό μέσα από μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 11 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Ακόμη, την Μ. Τρίτη, στις 19 Απριλίου, παρουσιάστηκε και το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό και το οποίο θα στεγάσει τέσσερις συλλόγους ΑμεΑ και συγκεκριμένα την Αμυμώνη, τον Ερμή, το Νίκη – Victor Artant και το ΣΑμΣΚΠ.

 

Η αντιπυρική περίοδος είναι προ των πυλών. Πόσο έτοιμοι είστε;

Ο Υμηττός μας έχει αρκετές πολύπαθες στιγμές για να θυμάται. Η προστασία και η ανάδειξη του βουνού μας ήταν πάντοτε στις προτεραιότητές μου και σε αυτή τη λογική κινήθηκα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τη Διοίκηση του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού. Είμαι πανευτυχής που στη θητεία μου ο Σύνδεσμος κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις ρεκόρ ύψους 17 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από το Πράσινο Ταμείο και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί και είναι σε εξέλιξη θα δώσουν στον ΣΠΑΥ τη δυνατότητα να είναι αυτάρκης και αυτόνομος στην προστασία του Υμηττού σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και να λειτουργεί άμεσα και επικουρικά συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας.

Επίσης, είμαι ευτυχής που ο ΣΠΑΥ κερδίζει δικαίως τις εντυπώσεις πανελλήνια με την δομή του, την οργάνωσή του και τις μελέτες του και που σε αυτόν συντρέχουν πολλοί Δήμοι της επαρχίας για να λάβουν την τεχνογνωσία προκειμένου και εκείνοι να συστήσουν αντίστοιχους συνδέσμους και να προστατέψουν και να αναδείξουν τα βουνά τους.

 

Έχετε εκλεγεί Δήμαρχος με πολύ υψηλά ποσοστά. Για ποιο λόγο εστιάζετε σε δημοκρατικές διαδικασίες όπως το Συνέδριο της παράταξής σας; Δε σας στερεί πολύτιμο χρόνο από την άσκηση Διοίκησης;

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η «Ενωμένη Πόλη» στηρίχτηκε σε δημοκρατικές διαδικασίες με την ενεργή συμμετοχή των μελών της. Πάνω σε αυτές τις αρχές συνεχίζουμε να πορευόμαστε, γιατί πλέον είμαστε μια μεγάλη αυτοδιοικητική οικογένεια.

Το 4ο Συνέδριο της «Ενωμένης Πόλης» απέδειξε ότι οι πολίτες έχουν τώρα περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να συμμετέχουν ενεργά, με πρωταγωνιστικό ρόλο στα κοινά της πόλης τους. Από τα θετικά μηνύματα που ξεχώρισαν ήταν τα 1.117 ενεργά μέλη μας, τα οποία συμμετείχαν στις διεργασίες του Συνεδρίου αναδεικνύοντας τα 20 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Η παράταξή μας, αν και Διοίκηση, ποτέ δεν άφησε απέξω τους δημότες της πόλης. Σε αυτό τον καθημερινό αγώνα θέλουμε συμμάχους μας όλους εκείνους που μοιράζονται το ίδιο όνειρο με εμάς, το καλό του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.

Αν θέλει ένας Δήμαρχος να είναι επιτυχημένος θα πρέπει πάντα να θυμάται ότι η επαφή με την κοινωνία είναι το α και το ω. Κι εγώ προσπαθώ παρά τα αυξημένα καθήκοντα και υποχρεώσεις που επέχει η θέση του Δημάρχου, να διατηρώ τις σχέσεις μου με τους συμπολίτες μου ακούγοντας όλα τους τα ζητήματα!

 

Ο στόχος είναι και μια τρίτη θητεία στη Διοίκηση του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης;

Ο στόχος μας είναι πάντα ο δημότης και η ευημερία του. Κάθε μας ενέργεια, κάθε μας πρόταση έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας και αυτήν έχουμε προσπαθήσει να βελτιώσουμε από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας το 2014 μέχρι και σήμερα.

Όταν αναλάβαμε δεν ήταν όλα ρόδινα. Ο δρόμος ήταν στρωμένος με εμπόδια, με δυσκολίες, με εγκατάλειψη σε πολλές υποδομές του Δήμου μας. Σήμερα η πόλη μας, τόσο στο Ελληνικό όσο και στην Αργυρούπολη έχει σημειώσει αισθητή πρόοδο και συνεχώς αναβαθμίζεται. Σήμερα έχουμε δημοτική συγκοινωνία, ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, ανακαινισμένες όλες τις σχολικές μονάδες, καινούργιο στόλο οχημάτων με 76 οχήματα, οικογενειακά πάρκα και πάρκο σκύλων, εφαρμόζεται κοινωνική πολιτική, συστάθηκε εθελοντική ομάδα, δόθηκε έμφαση στον πολιτισμό τόσο στις υποδομές του όσο και στα προγράμματα.

Αυτό οι δημότες μας όχι μόνο το βλέπουν αλλά το επιβραβεύουν δίδοντας μας την εντολή – μέσω της ψήφου τους – να συνεχίζουμε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ