Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Δημοτική παράταξη «Ξανά η Πόλη Μπροστά»: “Ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύση στην μεταστέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανακοίνωση η δημοτική παράταξη «Ξανά η Πόλη Μπροστά» του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης ζητά από την Ελληνικό Α.Ε. και την Πολιτεία να βρει άμεσα λύση στην μεταστέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη: 

“Πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού ότι με επιστολή της η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. ζητά την άμεση εκκένωση του συγκεκριμένου χώρου όπου στεγάζεται έως σήμερα, από το 2011 με παραχώρηση από τον Δήμο μας, ώστε να παραδοθεί στον Επενδυτή του χώρου, την εταιρεία Lamda Development.

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται αυτό.

Δηλαδή χωρίς να έχει προβλεφθεί από την Πολιτεία η μετεγκατάσταση σε κάποιο άλλο δημόσιο κτίριο, ουσιαστικά επιβάλλει με τον τρόπο αυτόν την διακοπή των λειτουργιών του Κοινωνικού Ιατρείου.

Στηρίζει ως Δομή τους πλέον αδύναμους συνανθρώπους μας που οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν σε φτωχοποίηση και τους έχουν καταστήσει ανήμπορους να καλύψουν τις ιατρικές και φαρμακευτικές ανάγκες τους.

Ως Παράταξη στηρίζουμε την πλήρη συνέχιση της λειτουργίας του ΜΚΙΕ.

Αν δεν υπάρξει λύση από την Πολιτεία τότε πρότασή μας ως Παράταξη είναι ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης να βρει τόπο στέγασης του ΜΚΙΕ σε ένα από τα κτίρια ιδιοκτησίας του.

Ως Παράταξη θα φέρουμε το θέμα για εξεύρεση άμεσης λύσης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Η αδιάλειπτη συνέχιση λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού είναι απαραίτητη για τους αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε ως Δήμος στα πλαίσια της Κοινωνικής Συνοχής, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον Άνθρωπο.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ