Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σε τροχιά ανακατασκευής ο κινηματογράφος Ελευσίς

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπαίνει και επίσημα πλέον, σε τροχιά ανακατασκευής ο ιστορικός κινηματογράφος Ελευσίς.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στον χώρου του X-Bowling Art Center, υπεγράφη το Σύμφωνο Αμοιβαίας Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ελευσίνας, 2023 Ελευσίς – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.», βάσει του οποίου η εταιρεία αναλαμβάνει την ανακατασκευή και ανάπλαση του ιστορικού Σίνε-Ελευσίς.

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει την κάλυψη του κόστους των απαιτούμενων μελετών, αλλά και των εργασιών ανάπλασης του κινηματογράφου, που θα εκτελούνται υπό την επίβλεψη και την επιμέλεια του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και σε συνεργασία με τον Δήμο Ελευσίνας.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η άμεση έναρξη των εργασιών προκειμένου το κτήριο να παραδοθεί προς χρήση εντός του 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY Ανδρέας Σιάμισιης, επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλία του: «Ως Μέγας Χορηγός της «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», είμαστε σήμερα σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που αφορά το μέλλον και μια επένδυση στον Πολιτισμό και στις υποδομές στην ίδια την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας. Με την υπογραφή αυτού του Συμφώνου Αμοιβαίας Συνεργασίας, σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές αλλά και την οργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, η ανάπλαση του ιστορικού κινηματογράφου “ΕΛΕΥΣΙΣ” καλύπτει μια ανάγκη που έχει αποτυπωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Δεν ενισχύουμε μόνο τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, αλλά θα αφήσουμε ως παρακαταθήκη στους κατοίκους έναν σύγχρονο πολυχώρο υψηλών απαιτήσεων, προς κάθε μελλοντική χρήση. Είναι ένα ακόμη παράδειγμα αγαστής συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού τομέα και τοπικής αυτοδιοίκησης, προς τον μεγάλο κοινό στόχο που είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εκάστοτε περιοχής».

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε σχετικά: «Μετά από πολύμηνη προσπάθεια φτάσαμε σε αυτήν την πολύ σημαντική μέρα της υπογραφής της σύμβασης μεταξύ Δήμου Ελευσίνας, της Hellenic Energy και της Πολιτιστικης Πρωτεύουσας. Η αγορά του Σίνε Ελευσίς ήταν μία κομβικής σημασίας ενέργεια και πλέον, η ανακατασκευή του ιστορικού κινηματογράφου της πόλης μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μια πολύ σημαντική κίνηση για εμάς, για 2 λόγους: Αφενός γιατί η Άνω Ελευσίνα θα αποκτήσει τον δικό της πολυχώρο πολιτισμού, ένα πραγματικό στολίδι για ολόκληρη την πόλη και αφετέρου, γιατί είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος μας διεκδικεί και λαμβάνει τέτοιου ύψους χορηγία από εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πόλη. Χορηγία για έργα πνοής. Έργα που αποδεικνύουν ότι η Ελευσίνα πρέπει να βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα και εδραιώνουν την αντίληψη ότι η πόλη μπορεί να πάρει από τις βιομηχανίες όσα δικαιούται. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της εταιρείας και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια και ελπίζω η σημερινή μέρα να αποτελέσει το εφαλτήριο για νέες, σπουδαίες συνεργασίες προς όφελος της Ελευσίνας και των δημοτών της».

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνας Δέσποινα Γερουλάνου, υπογράμμισε: «Μετά τις προσπάθειες του Δήμου για εξαγορά του ιστορικού χώρου του Σίνε-Ελευσίς και την αρωγή της 2023 Ελευσίς Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, φτάσαμε στην πραγματοποίηση του στόχου. Αυτό το αξιοθαύμαστο εγχείρημα, σήμερα, μέσω χορηγίας των ΕΛΠΕ, μπαίνει σε διαδικασία ανακατασκευής και επανάχρησης. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην εταιρεία, για την καθοριστική συμβολή της στην υλοποίηση αυτού του έργου. Πιστεύουμε ότι είναι ένα εμβληματικό κτίριο τόσο για την ίδια την πόλη της Ελευσίνας, όσο και τον πολιτισμό της χώρας εν γένει».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ