Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μέχρι την άνοιξη η επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα αναμένουν πολλοί, με τα ερωτήματα να έρχονται το ένα πίσω από το άλλο για τις αιτήσεις και τους δικαιούχους.

Αρχικά, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας είχε δηλώσει ότι το πρόγραμμα θα ξεκινούσε να τρέχει μέσα στο 2022. Ωστόσο, σύμφωνα με νέες του δηλώσεις, κάτι τέτοιο θα γίνει από το 2023 με χρονικό ορίζοντα μέχρι και την Άνοιξη.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, ο κ. Σκρέκας, θα είναι καλύτερα εάν ανοίξει τον Μάρτιο η πλατφόρμα, και κατ’ επέκταση εάν αρχίσει τότε η αντικατάσταση, γιατί θα είναι καλύτερος ο καιρός. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Μελετούμε και θα προδημοσιευτεί ο οδηγός για ένα πρόγραμμα που αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Θεωρούμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια πλατφόρμα. Θα έχει βελτιωθεί και ο καιρός, γιατί η Άνοιξη και μετά είναι η περίοδος που γίνονται οι οικοδομικές εργασίες.»

Σημειώνεται πως η επιδότηση θα δίνει από 800 μέχρι 1.000 ευρώ, ενώ η πλατφόρμα θα είναι ξανά μέσω του gov.gr. Βεβαία, ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες. Παρ’ όλα αυτά, ο «οδηγός» του «Αλλάζω συσκευή» δείχνει κάποια βασικά δεδομένα. Δηλαδή, οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση σε ειδική πλατφόρμα, με κωδικούς Taxisnet, και θα διεκδικήσουν τα εκπτωτικά voucher. Στη συνέχεια, θα κάνουν την αγορά του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και την αντικατάσταση που θα επιβάλλεται να γίνει.

 

 

[Πηγή: eea.gr]

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ