Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Υποτροφία σπουδών σε έναν δημότη Γλυφάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε -που έγινε ακόμα πιο δυσμενής λόγω της πανδημίας COVID και των σημαντικών οικονομικών της επιπτώσεων- γνωστό ΙΕΚ της χώρας θα προσφέρει, για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος, μία Υποτροφία Σπουδών σε έναν δημότη της Γλυφάδας!

Έχουμε εντάξει τον θεσμό «Υποτροφίες στους Δήμους» στο ευρύτερο πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των εκπαιδευτικών μας φορέων, με στόχο να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για σπουδές νέων με επιδόσεις στο Λύκειο, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν!
Η λίστα των ειδικοτήτων από τις οποίες θα επιλέξει το πρόγραμμα ο υπότροφος δημότης, είναι η εξής:

-Μαγειρική -Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών
-Ζαχαροπλαστική -Παιδαγωγικά
-Προπονητική -Τεχνικός Η/Υ
-Διοίκηση Επιχειρήσεων -Τεχνικός Δικτύων
-Marketing -Web designer/developer
-Τουριστικά -Μουσική Τεχνολογία & Ηχοληψία
-Ναυτιλιακά -Βοηθός Φαρμακείου
-Νοσηλευτική -Γραφιστική
-Διαιτολογία -Εσωτερική αρχιτεκτονική/διακόσμηση
-Φυσικοθεραπεία -3d Animation
-Εργοθεραπεία -Security
-Διασώστης/Πλήρωμα Ασθενοφόρου -Τεχνικός Αυτοματισμού
-Αισθητική & Μακιγιάζ -Υποκριτική
-Κομμωτική -Μηχανοτρονική
-Σχέδιο Μόδας

Ι. OΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
1. Η υποτροφία αφορά αποκλειστικά σε έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

2. Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές στο IEK ΑΛΦΑ.
3. Ο/η δικαιούχος μπορεί να επιλέξει να σπουδάσει σε οποιοδήποτε παράρτημα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ τον/την εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά, ή Γλυφάδα.

4. Η υποτροφία στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι πλήρους –διετούς- φοίτησης.

5. Για την κατοχύρωση της υποτροφίας, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής τους στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους.

6. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ διατηρεί το δικαίωμα να μην προσφέρει κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα.

7. Μετά την ανάδειξη του υποτρόφου με Απόφαση του Δήμου, ο Δήμος θα πρέπει να μας αποστείλει τη λίστα όλων των υποψηφίων για τις υποτροφίες, προκειμένου να προσφέρουμε ειδική έκπτωση στα δίδακτρα σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να μας αποσταλούν τα εξής στοιχεία τους: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail, τίτλος σπουδών (πχ. απόφοιτος ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, κλπ).

II. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥ
1. Η επιλογή του υποτρόφου γίνεται από τον Δήμο.

2. Ο/η υπότροφος επιλέγεται με βάση κοινωνικο-οικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επιδόσεις στο Λύκειο).

3. Η προκήρυξη της υποτροφίας θα πρέπει να αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου, αλλά και να δημοσιοποιηθεί στα τοπικά ΜΜΕ.

4. Η δημοσιότητα του θεσμού έχει διττό στόχο: α) την ανάδειξη του κοινωνικού έργου του Δήμου και β) την ενημέρωση όλων των νέων δημοτών σας για τις υποτροφίες που παρέχουμε, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όλοι εκ των οποίων θα τύχουν σημαντικής έκπτωσης στα δίδακτρα, στην περίπτωση που δεν επιλεγούν.

5. Η κοινοποίηση των στοιχείων του υποτρόφου που θα επιλεγεί, αλλά και της λίστας όλων των υποψηφίων, θα πρέπει να γίνει στο e-mail:[email protected], έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

6. Το άτομο που θα ορίσει ο Δήμος για την υποτροφία, μπορεί να επικοινωνεί με τον κ. Γιάννη Ανδρέου, στο 210-9640117, για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ