Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον Β’ Παιδικό Σταθμό Γαλατσίου

0

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε από τον Β’ Παιδικό Σταθμό Γαλατσίου, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με σκοπό να αποκτήσουν τα παιδιά θετικές στάσεις και συμπεριφορές τόσο για τις οικολογικές καλλιέργειες όσο και για το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, οι καθηγητές και τα παιδιά του Β’ Παιδικού Σταθμού Γαλατσίου, σε συνεργασία με τους γονείς, φύτεψαν μαρούλια, σπανάκι, κρεμμύδια και αρωματικά φυτά μέσα από μια συλλογική προσπάθεια.

Παράλληλα, μέσα από παρόμοιες δράσεις τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις του για τα φυτά, τους σπόρους και τα δημητριακά και να γνωρίσουν τα στάδια εξέλιξης των φυτών από την σπορά έως την καρποφορία.

Η όλη ανάπτυξη του προγράμματος έγινε με βιωματική, επικοινωνιακή προσέγγιση βασισμένη στην αρχή της δημιουργίας, στην αρχή της διαθεματική προσέγγισης, στην αρχή της ομαδοκεντρικής δράσης και την ενίσχυση των χειρωνακτικών δεξιώσεων με μοναδικό στόχο να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση των παιδιών, να νιώσουν την χαρά της δημιουργίας και ταυτόχρονα να αποκτήσουν την εσωτερική ανάγκη να φροντίσουν τον δικό τους κόπο.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.