Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Γαλατσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ελέγχου-καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Γαλατσίου. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 29/8/2018 θα πραγματοποιηθεί προνυμφοκτονία κουνουπιών στο Άλσος Βεΐκου.
Οι παραπάνω εφαρμογές γίνονται ανά δεκαπενθήμερο, από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο, και περιλαμβάνουν επίγειο ψεκασμό προνυμφοκτόνου σκευάσματος στα φρεάτια και στα σημεία που υπάρχει στάσιμο νερό, και τοποθέτηση ταμπλέτων αργής αποδέσμεσης σε φρεάτια και άλλους χώρου συλλογής ύδατος, , εγκεκριμένου από τους αρμόδιους φορείς. Δε διενεργούνται αεροψεκασμοί.
Η προνυμφοκτονία στο Δήμο Γαλατσίου, γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελέγχου και Καταπολέμησης κουνουπιών» του Δήμου, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση παγίδων και δειγματοληψία σε 40 σημεία του Δήμου, καθώς επίσης πρόγραμμα προνυμφοκτονίας, ανά 15 ημέρες.
Επιπλέον, το Άλσος Βεΐκου έχει κριθεί χώρος υπερτοπικής σημασίας, και έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «Καταπολέμησης Κουνουπιών» της Περιφέρειας Αττικής (Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών Περιφέρειας Αττικής), σε συνεργασία με το Τμήμα Υγείας και Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ