Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Δήμος Αγίου Δημητρίου: δείτε την έκθεση εργασιών απεντόμωσης, μυοκτονίας και καταπολέμησης κουνουπιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη δημοσιότητα δόθηκαν στοιχεία σχετικά με τις εργασίες απεντόμωσης, μυοκτονίας και καταπολέμησης των κουνουπιών, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων 12 μηνών.

Συγκεκριμένα, η ιδιωτική  εταιρεία, με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει δράσεις που περιλαμβάνουν τη διαχείριση παρασίτων, στο σύνολο των δημοτικών κτηρίων, σε σχολικά συγκροτήματα και σε φρεάτια ομβρίων. Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Κατασκήνωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου στη Ραφήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της. Επίσης, κατά τους μήνες αναπαραγωγής των κουνουπιών, εφαρμόστηκε προνυμφοκτονία στο σύνολο του ρέματος της Πικροδάφνης, από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι την πεζογέφυρα της οδού Ξάνθης.

  • Αναλυτικά, στο σύνολο των δημοτικών κτιρίων, πραγματοποιήθηκαν 44 εφαρμογές απεντόμωσης και μυοκτονίας, με συχνότητα, κατ’ ελάχιστο, δύο ανά κτίριο, κατά τη διάρκεια του έργου, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 14 έκτακτες εφαρμογές.
  • Στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων, πραγματοποιήθηκαν 124 επισκέψεις απεντόμωσης και μυοκτονίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 8 έκτακτες εφαρμογές.
  • Στο Δημοτικό Νεκροταφείο, κατά τη διάρκεια του έργου, πραγματοποιήθηκαν 2 εφαρμογές κουνουποκτονίας και 2 εφαρμογές απεντόμωσης – μυοκτονίας.
  • Όσον αφορά στα φρεάτια του Δήμου, έγινε 2 φορές καθολικός ψεκασμός εντομοκτονίας και τοποθέτησης δολωμάτων μυοκτονίας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εκτάκτως 25 εφαρμογές σε συγκεκριμένα φρεάτια, για τα οποία υπήρξε σχετικό αίτημα, καθώς και σε δύο περιπτώσεις οικιών ή οικοπέδων που έχρηζαν υγειονομικής φροντίδας.
  • Στους χώρους της Δημοτικής Κατασκήνωσης, πραγματοποιήθηκαν 7 εφαρμογές απεντόμωσης – μυοκτονίας, σε χρόνους απουσίας των παιδιών από το χώρο.
  • Τέλος, κατά μήκος του ρέματος της Πικροδάφνης, πραγματοποιηθήκαν και συνεχίζονται μέχρι σήμερα οι εβδομαδιαίες εφαρμογές προνυμφοκτονίας κουνουπιών. Συγκεκριμένα, από τις 28-7-2017 έως τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί 33 έλεγχοι και ψεκασμοί με προνυφοκτόνο σκεύασμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ