Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

«Ημέρα για την Ενέργεια» – Ενημερωτική Ημερίδα από τον Δήμο Γαλατσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δεύτερη κατά σειρά Ημερίδα με θέμα «Ημέρα για την Ενέργεια» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου «Το Καμίνι».

Σκοπός της ημερίδας, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Γαλατσίου σε συνεργασία με την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΠΕΤΑ, θυγατρική της ΚΕΔΕ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη συμμετοχή του Δήμου Γαλατσίου στην διεθνή κίνηση «Σύμφωνο των Δημάρχων», για τους στόχους της πρωτοβουλίας και για τα οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο.
Χαιρετισμό κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γαλατσίου, κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινοτήτων, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας για εξοικονόμηση ενέργειας και αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.
Στη συνέχεια ο κ. Χρήστος Πρωτόγερος, Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. Μηχανολόγος Μηχανικός, παρουσίασε το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους δημότες.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος του Δήμου Γαλατσίου, από τον κ. Σωτήριο Βουρλιώτη, Μηχανολόγο Μηχανικό & Επιστημονικό Συνεργάτη της ΠΕΤΑ Α.Ε., ενώ τέλος ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό.
Το Σύμφωνο των Δημάρχων ενώνει περισσότερες από 7.000 τοπικές και περιφερειακές αρχές σε 57 χώρες, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αναλάβουν δράσεις για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% ως το 2030 και να υιοθετήσουν μια κοινή προσέγγιση με στόχο το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή στα δεδομένα που αυτή δημιουργεί.
Ο Δήμος Γαλατσίου προσχώρησε στο Σύμφωνο των Δημάρχων το 2015, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 84.163 τόνους μέχρι το 2030, εφαρμόζοντας το συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ