Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Ενεργειακή αναβάθμιση στο δίκτυο φωτισμού στο Γαλάτσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στο Δήμο Γαλατσίου με την τοποθέτηση νέας τεχνολογίας φωτιστικών LED και εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης μέσω της εφαρμογής ΙΟΤ, προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλο, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου και της Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής Μ. Μίσκα.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 3.767.263,84 ευρώ, υπολογίζεται ότι, εκτός από τη λειτουργική αναβάθμιση των υποδομών του δικτύου φωτισμού, θα συντελέσει καταλυτικά και στην εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον κατά 62% σε σχέση με αυτή που καταναλωνόταν από τα συμβατικά φωτιστικά, ενώ καθοριστική για τη σχέση ποιότητας – οικονομίας του φωτισμού είναι η παράλληλη εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης με την εφαρμογή ΙΟΤ.

 

Το έργο

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για την υλοποίηση της προμήθειας με τίτλο: «Ποιοτική και ενεργειακή αναβάθμιση υποδομής φωτισμού Δήμου Γαλατσίου με τεχνολογία φωτιστικών LED και εφαρμογή ΙΟΤ συστήματος διαχείρισης» για λογαριασμό του Δήμου από την Περιφέρεια Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού, η διασφάλιση της βιωσιμότητας και η εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από νέες τεχνολογίες φωτισμού υψηλής απόδοσης και μεγάλης διάρκειας ζωής προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων του.

 

 

Ειδικότερα προβλέπονται σύμφωνα με τη μελέτη:

– η απεγκατάσταση παλαιών φωτιστικών σωμάτων και η μεταφορά τους σε αποθήκες του Δήμου
– η αγορά και εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων σε πλήρη λειτουργία συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων πρόσθετων εξαρτημάτων

-η εγκατάσταση βραχίονα σε φωτιστικά ΔΕΔΔΗΕ και η απεγκατάσταση από ιστούς ΔΕΔΔΗΕ υπαρχόντων βραχιόνων και μεταφορά τους στις αποθήκες του Δήμου

-η προμήθεια χαλύβδινων ιστών φωτισμού καθώς και η προμήθεια και αντικατάσταση καλωδίων

-η προμήθεια και αντικατάσταση ακροκιβωτίων ιστών φωτισμού μονά ή διπλά για ιστούς κυριότητας του Δήμου

-η τροποποίηση ιστών χαμηλού ή μεσαίου ύψους, ενός ή δύο φωτιστικών σωμάτων τύπου μπάλας (πλήρη αποκατάσταση και βαφή)

-ανακαίνιση βαφής ιστών ύψους μέχρι 12 μ. στη θέση που βρίσκονται
-τηλεπικοινωνιακά τέλη για την λειτουργία του ΙΟΤ συστήματος

-η εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης, λογισμικό, παραμετροποίηση λειτουργίας, δημιουργία κέντρου ελέγχου Δήμου για την διαχείριση του Cloud λογισμικού, μελλοντικές αναβαθμίσεις λογισμικού, υπηρεσίες διαχείρισης και υποστήριξης

-η παροχή υπηρεσιών συλλογής δεδομένων και καταγραφή και αποτύπωση υφιστάμενων στοιχείων οδοφωτισμού, εργασίες σχεδιασμού και προδιαγραφών νέου συστήματος οδοφωτισμού, φωτοτεχνική μελέτη νέου συστήματος οδοφωτισμού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ