Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Συνεχίζονται κανονικά οι εκδηλώσεις της Μικρής Σκηνής του Δήμου Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται κανονικά οι εκδηλώσεις της Μικρής Σκηνής του Δήμου Βύρωνα κι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 5.00 μ.μ. θα προβληθεί η θεατρική παράσταση «Ταξίδι στους πλανήτες ενός πρίγκηπα» και την Κυριακή 8 Μαρτίου η παράσταση «Μίλα και Σουτ» (με δύο παραστάσεις στις 12.00 και στις 3.00 μ.μ.).

Και τα δύο θεατρικά θα γίνουν στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για τα έργα

Ταξίδι στους πλανήτες ενός πρίγκηπα
Θεατρική ομάδα «ΜΑΓΙΚΟ ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙ»

Μια φορά και έναν καιρό ένα μικρό αγόρι ξέχασε πως ένιωθε η καρδιά του για τον καλύτερό του φίλο και ξεκίνησε ένα ταξίδι σε παράξενους πλανήτες για να γνωρίσει κάποιον άλλον.. Όμως, δεν φανταζόταν πόσα σπουδαία πράγματα θα μάθαινε στο τέλος, από τους μικρούς μας φίλους! Όταν όλα τα παιδιά της γης κάνουν μία ευχή, γεννιέται ένα Μαγικό Πεφταστέρι που έχει τη δύναμη να ενώσει συναισθήματα και προσδοκίες. Γιατί το Θέατρο είναι παιχνίδι και το παιχνίδι είναι η «δουλειά» της παιδικής ηλικίας!

Η Θεατρική Ομάδα «Μαγικό Πεφταστέρι» υλοποιεί Θεατρικά Εκπαιδευτικά και Βιωματικά προγράμματα, διαδραστικά, βασιζόμενα στην ενεργή συμμετοχή των παιδιών, που στοχεύουν στην Βιωματική Εκπαίδευση και απευθύνονται σε παιδιά παιδικού σταθμού, νηπιαγωγείου και δημοτικού.

«Μίλα και Σουτ»
Θεατρική ομάδα «ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ»

Η Μέλια και ο Χριστόφορος λατρεύουν τη μουσική και το δείχνουν με κάθε τρόπο, σε αντίθεση με τον Μάρκο που ενώ αγαπάει τη μουσική, ντρέπεται να τραγουδήσει μπροστά σε άλλους. Όταν εκείνοι τον αποκαλέσουν κοροϊδευτικά «παύση», θα περάσουν και οι τρεις τους σε ένα όνειρο όπου, στην Πόλη της Μελωδίας, οι βροντόφωνες και φλύαρες νότες έχουν διώξει τις σιωπηλές και ντροπαλές παύσεις. Ζουν έτσι τραγουδώντας ακατάπαυστα, έχοντας χάσει, όμως, την ουσία και το νόημα της μουσικής. Οι διωγμένες παύσεις, από την άλλη, ζουν σιωπηλά στο σκοτάδι κι ανάμεσά τους είναι και ο μικρός Σουτ, που μοιάζει εκπληκτικά με τον νεαρό Μάρκο. Όταν από ένα τρομερό λάθος, ο Σουτ βρεθεί στο φως, θα συναντήσει τη νότα Μίλα, που έχει μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της και διωχθεί από τη Πόλη ως παύση. Με τον αδίστακτο Στρατηγό Σι Μι να τους κυνηγάει και τις διαφορές που
τους χωρίζουν να στέκονται συνεχώς εμπόδιο, θα ξεκινήσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι, στο τέλος του οποίου η Μίλα θα μάθει επιτέλους να «σωπαίνει» και ο Σουτ να διεκδικεί το χώρο του και να «μιλά».

Το έργο περιστρέφεται γύρω από την έννοια της αυτογνωσίας και του θάρρους να υπερασπιστεί κανείς την αξία του, όταν όλοι οι άλλοι την αμφισβητούν, ενώ πραγματεύεται ακόμη τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας και της συνεργασίας, που δεν καταργείται από τη διαφορετικότητα, αλλά ωφελείται από αυτήν. Παράλληλα, μέσα από τα ευρηματικά διαδραστικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν για τις νότες, για τις παύσεις και για την αξία τους στη μουσική.

Ερμηνεύουν: Γιώργος Γιαννάκης, Χαρά Δημητριάδη, Δημήτρης Τσιούγκος
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Στίχοι: Έμη Σίνη
Μουσική – ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Κατασκευή κουκλών: Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Κλειώ Κιούλπαλη
Σκηνικά – ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Χορογραφίες: Αγγελική Ανδρινοπούλου
Βοηθ. Σκηνοθεσίας: Ελισσαίος Βλάχος
Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη
Ηχογράφηση- editing- mastering: Γιώργος Ζιώτας
Αφίσα: Polka Dot Design

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Ηλικίες: 4 έως 10 ετών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ