Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Πρόγραμμα επισκέψεων στο δάσος του Υμηττού για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν επισκέψεις στο Αισθητικό δάσος του Υμηττού τα παιδιά  των Παιδικών Σταθμών, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό εργαστήρι «Σχολείο μου η φύση, της Παρέας του Δάσους», ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί ο Δήμος Βύρωνα.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενίσχυση των ψυχοκινητικών,  κοινωνικό-συναισθηματικών, αισθητηριακών, αντιληπτικών και δημιουργικών ικανοτήτων των παιδιών, καθώς και η έμπνευση και ενθάρρυνση των παιδαγωγών να εντάξουν την καθημερινή επαφή με τη φύση στην εκπαιδευτική προσέγγιση.

Ο στόχος επιτυγχάνεται με τακτικές μηνιαίες επισκέψεις κάθε ομάδας, σε επιλεγμένα σημεία του Αισθητικού δάσους Υμηττού, καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παρέχοντας ερεθίσματα για γνωριμία, εξερεύνηση και ανακάλυψη του φυσικού κόσμου. Ακολουθώντας τα φυσικά ερεθίσματα κάθε εποχής του χρόνου, εξειδικευμένοι παιδαγωγοί της Παρέας του δάσους, ενθαρρύνουν και εμπλουτίζουν τις αναζητήσεις των παιδιών με κατάλληλα σχεδιασμένα παιχνίδια και δραστηριότητες, με ευχάριστο κι αβίαστο τρόπο, μέσω του ελεύθερου παιχνιδιού, της κίνησης, της ενεργοποίησης των αισθήσεων και της επαφής με φυσικά υλικά.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ