Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Μια μοναδική ηπειρώτικη βραδιά στο Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαΐου στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταπητουργείο) σε μια λαμπρή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Βύρωνα και η Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, η Βουλευτής Νότιου Τομέα Τόνια Αντωνίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Βασιλοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Λεμονιά Κλωνάρη, Μιχάλης Καραγιάννης και Δημήτρης Κόκκαλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σοφία Δασκαλάκη, Χρήστος Γώγος, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή Βύρωνα», Ιουλία Κιούπη, Μίλτος Μπαντής επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα», Πηνελόπη Δάφνη, Αλέξης Σωτηρόπουλος επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας», Θανάσης Οικονόμου, Βαγγέλης Γείτονας επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Βύρωνα». Έδωσαν το παρόν επίσης η Βασιλική Σάρολα επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» και ο δημοτικός σύμβουλος, Θανάσης Παπαδημητρίου, ο Αναστάσιος Μαυρόπουλος επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα» και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Δεμπόνος, Βασίλης Μουντοκαλάκης και Γιώργος Ντόβολος αλλά και ο Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα Βασίλης Πάγκαλος.

 

 

Κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βύρωνα σημείωσε:

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Καλησπέρα σας και καλωσήρθατε σε μία εκδήλωση που την περιμέναμε, οφείλω να ομολογήσω, καιρό τώρα.

Δυστυχώς, η περιπέτεια που περάσαμε δύο χρόνια τώρα με τον κορωνοϊό μας στέρησε την δυνατότητα να βρεθούμε όλοι μαζί και να κάνουμε μια εκδήλωση, να διασκεδάσουμε και να τιμήσουμε και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, κι αυτός είναι κι ο λόγος που αντί για τα 200 χρόνια, την πραγματοποιούμε φέτος, στα 200 συν ένα χρόνια!

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει βέβαια, αλλά μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον πια με λίγη περισσότερη αισιοδοξία καθώς τα μέτρα έχουν κάπως χαλαρώσει πλέον, γι’αυτό και είμαστε όλοι εδώ, μια ζεστή παρέα, μαζί με την Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα που φέρει το όνομα του Αγίου Γεωργίου των Ιωαννίνων, να παρακολουθήσουμε αυτό που μας έχουν ετοιμάσει.

Η Ήπειρος είναι μέσα στην καρδιά όλων μας, και η προσφορά της στην Επανάσταση του 1821 αλλά και στην ευημερία και την πρόοδο της Ελλάδας ήταν καθοριστική. Δεν ξεχνάμε τους Σουλιώτες αγωνιστές του ’21, δεν ξεχνάμε τους μεγάλους Έλληνες Ευεργέτες από την Ήπειρο χάρη στους οποίους δημιουργήθηκαν από νοσοκομεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι μνημεία που στέκουν μέχρι σήμερα.

Και βέβαια εσείς που είστε εδώ, ξέρετε πως δεν είναι τυχαίο που τα Γιάννενα, κατά τη λαϊκή σοφία, είναι “πρώτα στ’ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα”.
Χαιρόμαστε λοιπόν πάρα πολύ που είμαστε εδώ, σας ευχαριστούμε για τη σημερινή εκδήλωση και σας ευχαριστώ κι εγώ από καρδιάς όλους που τιμάτε με την παρουσία σας την εκδήλωσή μας.

Μία μικρή υπενθύμιση κλείνοντας, και στη σημερινή μας εκδήλωση συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση των κοινωνικών μας δομών, του παντοπωλείου και του συσσιτίου. Σας είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά, που την έχουμε πιο πολλή ανάγκη από ποτέ, αν και γνωρίζουμε και γνωρίζω κι εγώ πόσο δύσκολη περίοδο διανύουμε.

Να είστε καλά”!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ