Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησαν οι “Σχολές Γονέων” προσχολικής ηλικίας του Δήμου Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ενθουσιώδη συμμετοχή ξεκίνησε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα Σχολών Γονέων που πραγματοποιείται κάθε σχολική χρονιά από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση των Παιδικών Σταθμών Δήμου Βύρωνα στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας των παιδιών και των ενηλίκων.

Στόχος του ομαδικού αυτού προγράμματος ψυχοεκπαίδευσης, είναι η στήριξη του δοκιμαζόμενου θεσμού της οικογένειας, η ενίσχυση του σύνθετου γονεικού ρόλου όπως διαμορφώνεται από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, καθώς και η εκπαίδευση σε λειτουργικά μοντέλα επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν και να λάβουν συμβουλευτική καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη αλλά και τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους, όπως: επικοινωνία στην οικογένεια, κοινωνικοποίηση, επίλυση συγκρούσεων, ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, συναισθηματική και σεξουαλική αγωγή, οριοθέτηση, κ.α. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και ολοκληρώνεται σε έξι εβδομαδιαίες συναντήσεις. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος στους γονείς παρέχεται σχετικό εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή για περαιτέρω ενημέρωση και προβληματισμό.

Λόγω της αυξημένης συμμετοχής πραγματοποιούνται δύο Κύκλοι Σχολών Γονέων, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, ώρα 10:30-12:00 στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας (Καλλιπόλεως 59 & Αγ. Σοφίας). Το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, πρωινές και απογευματινές ώρες (θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις) περιλαμβάνοντας ομάδες και για τη σχολική ηλικία.

Τις Σχολές Γονέων συντονίζει η ψυχολόγος του Τμήματος Προαγωγής Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής &  Υγείας, Μαριλίνα Μπαδικιάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ