Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Εκδήλωση για την συγκέντρωση τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο & τη Δομή Παροχής Συσσιτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολικής, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Δομή Παροχής Συσσιτίου σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βύρωνα, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:00, συνδιοργανώνουν κοινωνική εκδήλωση στα μέλη των ΚΑΠΗ με θέμα: την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την Άνοια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΠΗ της Αγίας Τριάδας (Βουτζά 73), στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.
Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης:
·         10:15 – 10:30: Μιχ. Μούγιας, Ψυχίατρος – Άνοια, κλινική εικόνα, στάδια της νόσου, η σημασία της διάγνωσης σε Κέντρο Μνήμης
·         10:30 – 10:45: Μαρία Ισμήνη Κερώση, Ψυχολόγος – Επιβάρυνση φροντιστών ατόμων με Άνοια – Δυσλειτουργικές γνωσίες και Αναγκαιότητα Αυτοφροντίδας
·         10:45 – 11:00: Δέσποινα Κανελλοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός – Παρουσίαση του Κέντρου Alzheimer, υπηρεσίες
·         11:00- 12:00: Προβολή ταινίας – «Το Εξοχικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ» η οποία,  σχετίζεται με μηνύματα για την Τρίτη Ηλικία καθώς, επικεντρώνεται στις σχέσεις που δημιουργούνται στην Τρίτη Ηλικία, στα βιώματα και τις επιθυμίες που γεννιούνται, αλλά και την ελπίδα για νέα ξεκινήματα, στηριζόμενα στην ωρίμανση, το σθένος και την εμπειρία.
·         Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση από επιστημονικά υπεύθυνους των Δομών του Δήμου και της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας.
Κοινωνική Δράση:
Οι προσφορές θα πρέπει να είναι σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως: ελαιόλαδο, κριθαράκι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, ζάχαρη και ντοματοχυμό, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες συνανθρώπων μας που πλήττονται και ανήκουν στις υπηρεσίες των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας βάση κοινωνικό- οικονομικών κριτηρίων (Κοινωνικού Παντοπωλείου & Δομή Παροχής Συσσιτίου)
Πληροφορίες επικοινωνίας:
Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο – Παροχή Συσσιτίου
Διεύθυνση: Ιθώμης 6,  (αγορά Βύρωνα)
Τηλέφωνο: 2107653054
Facebook: Κοινωνικό Παντοπωλείο – Παροχής Συσσιτίου Δήμου Βύρωνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ