Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Δρομολογείται η κατασκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα – Οι πρώτες εικόνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Παραδόθηκε την Τρίτη 27/9 από τον Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Καραγιάννη, στην ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ) η προμελέτη κατασκευής του 4ου Δημοτικού Σχολείου, για έλεγχο και τυχόν διορθώσεις από την αρμόδια υπηρεσία.

Η προμελέτη με αριθμό πρωτοκόλλου 19441/27.9.2022, περιλαμβάνει τα αρχιτεκτονικά, στατικά και ηλεκτρολογικά χαρακτηριστικά του προς ανέγερση κτηρίου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με στελέχη της ΚΤ.ΥΠ. ο Δήμαρχος Βύρωνα, τόνισε: «Προχωρήσαμε σήμερα ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην οριστική επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με το κλείσιμο του 4ου Δημοτικού σχολείου, το οποίο πρόκειται να κατεδαφιστεί και στη θέση του θα χτιστεί ένα υπερσύγχρονο 9θέσιο σχολείο. Στη συνάντηση που είχαμε, τα στελέχη της ΚΤ.ΥΠ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την αρχιτεκτονική ιδέα της μελέτης, η οποία αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις και εργαλεία που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών και της εποχής μας. Ήταν διάχυτη δε, η αισιοδοξία τους για την έγκριση και τη χρηματοδότηση της μελέτης».

 

 

Σύμφωνα με την προμελέτη το 4ο Δημοτικό Σχολείο θα αποτελείται από το υπόγειο, το ισόγειο και δύο ορόφους. Θα διαθέτει εννέα αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήριο πληροφορικής, αίθουσα αισθητικής αγωγής, αίθουσες ξένων γλωσσών και φυσικών επιστημών, κυλικείο, γραφεία (διευθυντή, δασκάλων, συλλόγου) και υπόγειο parking. Θα είναι ένα μοντέρνο σχολείο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους και ένα στολίδι για την περιοχή του κέντρου του Βύρωνα.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ